Nabrušeni Slovenci pred tekmo s Poljaki spoznali dvorano v Rimu (VIDEO)

Odbojka 13. Sep 202317:00
Klemen Čebulj
Foto: CEV

Slovenski odbojkarji so po torkovem prihodu v Rim danes uspešno opravili trening v sloviti dvorani PalaLottomatica, kjer jih v četrtek na evropskem prvenstvu čaka polfinalni obračun s Poljaki.

Slovenski ljubitelji odbojke že nestrpno odštevajo ure do polfinalne tekme slovenske reprezentance proti močnim Poljakom. Za igralci selektorja Gheorgheja Cretuja bo četrtkov obračun, ki se bo pričel ob 18. uri, že tretji zaporedni v polfinalu evropskega prvenstva, skupno pa četrti, saj so v njem poleg leta 2019 in 2021 nastopili tudi leta 2015.

Obeti pred tekmo so dobri, saj Slovenija še nikoli doslej na šampionatu stare celine ni izgubila polfinala, dodatno samozavest pa vliva tudi pozitivna statistika proti poljskim odbojkarjem.

Ti na zadnjih štirih evropskih prvenstvih Slovenije še niso uspeli premagati v izločilnih bojih, premoč pa so ji morali priznati tudi avgusta na slovitem Wagnerjevem memorialu.

Reprezentanci bosta sicer tekmo odigrali v sloviti rimski dvorani PalaLottomatica, ki so jo Slovenci pobližje spoznali na današnjem dopoldanskem treningu. “Danes je bil še zadnji dan, da smo opravili trening, se spoznali z dvorano in optimalno pripraviti na jutrišnjo tekmo. Poljake dobro poznamo, z njimi smo se velikokrat pomerili in jih tudi premagali. A to ne pomeni še nič. Jutri je nov dan, nova tekma. Morali bomo igrati našo igro in jih poskusili ponovno presenetiti,” je pred tekmo optimističen slovenski sprejemalec Klemen Čebulj.

Utrinke z današnjega treninga si lahko ogledate na spodnjih posnetkih: