Yates na kronometru potrdil skupno zmago

Kolesarstvo 16. Jun 202417:21 0 komentarjev
Adam Yates
Foto: Profimedia

Britanski as Adam Yates (UAE Team Emirates) je skupni zmagovalec kolesarske dirke po Švici. Ta se je danes končala z gorskim kronometrom od Aigleja do Villars-sur-Ollona (15,7 km), etapo je sicer dobil Portugalec Joao Almeida, ki je drugouvrščenega moštvenega kolega Yatesa prehitel za devet sekund.

V vožnji na čas so morali kolesarji najprej opraviti z dobrimi petimi kilometri bolj ravnega odseka, nato pa dobrih deset kilometrov vzpona. Skupno so morali premagati 865 višinskih metrov.

Z etapo je najhitreje opravil Almeida. Uro je ustavil pri 33 minutah in 23 sekundah. Drugo mesto je pripadlo Yatesu, ki je zaostal devet sekund, tretji pa je bil Danec Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) z 21 sekundami zaostanka.

Yates je tako potrdil skupno zmago in dobro formo pred dirko po Franciji, kjer bo 31-letnik skupaj s Portugalcem pomagal slovenskemu asu Tadeju Pogačarju (UAE Team Emirates). V skupnem seštevku je Britanec ohranil 22 sekund naskoka pred Almeido.

Na tretje mesto je napredoval Skjelmose (+3:02), ki je za več kot minuto ugnal na koncu devetega Bernala. Ta je zdrsnil na četrto mesto, zaostal pa je 3:12 minute.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!