Žigartova med 20 na dirki po Baskiji

Kolesarstvo 15. Maj 202216:08
Delite:
Urška Žigart. FOTO: Guliverimages.

Nizozemka Demi Vollering (SD Worx) je zmagovalka zadnje, tretje etape kolesarske dirke po Baskiji, ki spada v svetovno serijo. Petindvajsetletnica je prepričljivo slavila tudi v skupnem seštevku. V njem je mesto med najboljšo dvajseterico obdržala Urška Žigart (BikeExchange-Jayco). Po današnjem 26. mestu je bila kot najboljša Slovenka na koncu 19.

Nizozemska vsestranska kolesarka je slavila 11. zmago v karieri, dobila pa je prav vse tri etape po Baskiji. Danes je v cilju preizkušnje v San Sebastianu (139,8 km) tekmice ugnala za 15 sekund. Druga je bila po sprintu manjše skupine Nemka Liane Lippert (Team DSM), tretja pa Italijanka Marta Cavalli (FDJ Nouvellle-Aquitaine).

Najboljša Slovenka je bila danes Špela Kern (Massi Tactic) na 24. mestu z zaostankom 2:24 minute. Z istim časom je v cilj kot 26. pripeljala tudi Urška Žigart, ki je s tem ubranila mesto med najboljšo dvajseterico v skupnem seštevku. To je tudi njena najboljša uvrstitev v skupnem seštevku dirke svetovne serije.

Zaročenka slovenskega asa Tadeja Pogačarja je na koncu za skupno zmagovalko zaostala 5:57 minute. Špela Kern je bila skupno 22. (+6:53).

Naslednja preizkušnja ženske svetovne serije bo dirka po Burgosu med 19. in 21. majem.

Komentari

Vaš komentar