Znana trasa, na kateri bo Mohorič branil naslov

Kolesarstvo 16. Jun 202217:14 0 komentarjev
Matej Mohorič v majici slovenskega prvaka. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Dirka po Sloveniji je v polnem teku, zdaj pa je znana tudi trasa državnega prvenstva v kolesarstvu, kjer bo Matej Mohorič branil naslov na cestni dirki.

Državno prvenstvo se bo odvilo 26. junija v Mariboru. Trasa bo krožna okoli drugega največjega mesta v Sloveniji. Kolesarji bodo startali izpred stadiona Ljudski vrt v središču Maribora. Nato bodo obiskali Dolnjo Počehovo, Spodnjo Kungoto, Kozjak nad Pesnico in Kamnico preden bodo znova zavili v Maribor.

16,7 kilometrski krog vsebuje 160 višinskih metrov, kolesarji bodo prekolesarili 10 krogov. Težek bo predvsem klanec na Rošpoh s povprečnim naklonom 7,4 odstotka.

16-kilometrski krog državnega prvenstva. Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Matej Mohorič bo branil lansko zmago v Kopru, poleg njega bodo na dirki tudi Jan Tratnik, Domen Novak in Matevž Govekar iz ekipe Bahrain – Victorious. Svoje račune bosta imela tudi Luka Mezgec (Team BikeExchange) in Jan Polanc (UAE Team Emirates).

Državno prvenstvo v kronometru bo 23. junija na Dolenjskem. Na Karteljevem bodo kolesarji premagovali 14,4-kilometrsko etapo, ki ne bo enostavna. Začne se s spustom, nadaljuje z ravnino, kolesarje pa čakata tudi dva manjša klanca. Naslov državnih prvakov v tej disciplini branita Eugenia Bujak in Jan Tratnik.