Zvezdniški obisk na dirki po Sloveniji

Kolesarstvo 26. Apr 202415:35 0 komentarjev
Ineos Grenadiers
Foto: Profimedia

Dirka po Sloveniji je v zadnjih letih pridobila status ene glavnih pripravljalnih dirk za francoski Tour. Letos bo še dodatno zvezdniška, saj prihaja tudi moštvo Ineos Grenadiers.

V preteklih letih so se dirke po Sloveniji udeleževale nekatere najboljše ekipe kolesarske WorldTour serije, med drugim so po slovenskih tekmah kolesarili člani UAE Emirates, Bahrain – Victorious, Jumbo-Visma, Bora – hansgrohe … Letos bo na startu tudi zvezdniški Ineos Grenadiers.

Skupaj se bo na 30. slovenski pentlji predstavilo sedem moštev najvišjega ranga. Poleg ekip UAE-ja, Bahrajna, Bore in Ineosa še francoski FDJ, ameriški EF Education in Jayco AlUla z Luko Mezgecem.

Dirka po Sloveniji bo letos potekala med 12. in 16. junijem.

Kdo točno bo v imenu ekipe Ineos dirkal na letošnji slovenski pentlji, še ni znano, ekipa pa se v Slovenijo vrača z visokimi cilji. Leta 2015 je bil Mikel Nieve za takrat še ekipo Sky v skupni razvrstitvi drugi, zaostal je le za Primožem Rogličem.

Lani je zeleno majico osvojil Italijan Filippo Zana (Jayco AlUla). Drugo mesto je osvojil Matej Mohorič (Bahrain – Victorious), tretje še en Italijan Diego Ulissi (UAE Emirates). Vsi trije so člani že omenjenih WorldTour ekip.

Rezultati lanske dirke po Sloveniji:

Zmagovalec  Filippo Zana (ITA) (Team Jayco–AlUla)
Drugo mesto  Matej Mohorič (SLO) (Team Bahrain Victorious)
Tretje mesto  Diego Ulissi (ITA) (UAE Team Emirates)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!