300 milijonov premalo za Shaqa: Ljubosumen sem

Košarka 22. Apr 202112:08 > 13:01 0 komentarjev
Shaquille O'Neal
imago/Xinhua

Legenda Lige NBA Shaquille O'Neal je med gostovanjem v podcastu nekdanjega košarkarja Rexa Chapmana spregovoril tudi o spremembi višine plače v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Shaquille O’Neal je navedel primer Rudyja Goberta, ki ima zelo donosno pogodbo, medtem ko to v času njegovega vrhunca ni bilo mogoče. O’Neal je v Ligi NBA nastopal za Orlando, LA Lakers, Miami, Phoenix, Cleveland in Boston. Samo od pogodb je v žep pospravil prek 292 milijonov dolarjev.

“Ljubosumen sem na današnje igralce, vendar sem vesel zaradi njih. Ljubosumen sem zaradi tega, ker je igralec nekoč moral biti pravi as, na nivoju Michaela Jordana, da je dobil takšen denar. Jaz pogosto izpostavim, da mi ni logično, da Rudy Gobert služi toliko, a ni tako dober igralec. To ne pomeni, da ga ne maram – on je dober center, toda jaz sem se navadil, da na tem nivoju igrajo sijajni centri. On je visok in igra dobro obrambo in takoj dobi pogodbo za 200 milijonov dolarjev,” se O’Neal ne more sprijazniti z današnjimi zakonitostmi v Ligi NBA.

“Ljudje pravijo, da sem ljubosumen – sem ljubosumen na 250 milijonov dolarjev. Toda za mene to res ni težava, naj to motivira mlade igralce,” je dodal popularni Shaq.

Nekdanji večkratni prvak Lige NBA danes dela kot novinar na televiziji TNT. Med bogato kariero, v kateri je dobil status enega od najboljših centrov v zgodovini košarke, je bil finančno zelo uspešen tudi v svetu glasbe in filma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!