Anketa generalnih direktorjev: Ni dvoma, kdo bo MVP sezone

Košarka 4. Okt 202219:59 0 komentarjev
luka dončić dallas mavericks
Luka Dončić. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports via Guliver

Potem, ko je lani Luka Dončić v glasovanju za najkoristnejšega igralca lige NBA končal na petem mestu, se mu letos kot kaže le obeta preboj na vrh. Tako vsaj meni večina generalnih direktorjev 30 klubov, ki sodelujejo v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Tako kaže anketa, ki jo je med pomembnimi člani štabov izvedel novinar uradne spletne strani NBA.com, John Schuhmann.

Kar 48 odstotkov vprašanih generalnih direktorjev meni, da bo nagrado za najkoristnejšega košarkarja rednega dela tokrat vzel slovenski super zvezdnik. Na drugo mesto trideseterica veljakov uvršča Giannisa Antetokounmpa (34 odstotkov), tretji je Joel Embiid (14 odstotkov).

Prvi “pick” na letošnjem naboru Paolo Banchero je v očeh večine največji kandidat za osvojitev nagrade novinca sezone, saj je zanj glasovalo kar 79 odstotkov generalnih direktorjev franšiz.

Da Luka dejansko osvoji nagrado, ki je trenutno v rokah Nikole Jokića, bi se moralo nekaj stvari sestaviti. Velik predpogoj je odličen nastop Dallasa, saj gre laskav naziv večinoma igralcu kluba, ki nastopa v končnici. Edina košarkarja, ki sta dobila MVP nagrado, pa njuna franšiza v rednem delu ni zbrala niti 50 zmag ,sta doslej postala Russell Westbrook z Oklahomo (2016-17) in Jokić z Nuggets (2021-22). Seveda bo Ljubljančan potreboval čim več tekem z dvoštevilskim faktorjem točk, podaj in skokov.

Stavnice največ možnosti za osvojeno nagrado najkoristnejšega igralca lige NBA v rednem delu sezone 2022/2023 dajejo Dončiću in Embiidu (kvota okoli 6.00).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!