Dončić Dallasovo legendo povabil na dvoboj 1 na 1. Toda …

Košarka 26. Sep 20227:49 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenski košarkar Luka Dončić je na dvoboj ena na ena povabil nekdanjega člana in verjetno najboljšega košarkarja v zgodovini Dallasa, Dirka Nowitzkega. A obračun ne bo potekal na košarkarskem igrišču, pač pa se bosta v okviru Nowitzkovega dobrodelnega projekta pomerila v tenisu.

Po razočaranju na evropskem prvenstvu, kjer je s Slovenijo branil naslov iz leta 2017, po šokantnem porazu pa je Berlin zapustil že po četrtfinalu proti Poljski, je Luka Dončić pogled že usmeril v klubsko prihodnost.

Ljubljančan je namreč že odpotoval v Dallas, kjer se je z novim članom strokovnega štaba Mavericks Markom Milićem udeležil teniškega turnirja zvezdnikov v organizaciji nekdanjega telička Dirka Nowitzkega. 

Nemec na tem vsakoletnem turnirju, ki pa je zaradi pandemije nazadnje potekal leta 2019, skupaj s povabljenci zbira denar za svojo fundacijo, s katero pomagajo dallaškim otrokom na področju zdravja in izobrazbe.

Kot poročajo ameriški mediji, so bili poleg Dončića, Milića in Nowitzkega prisotni še hollywoodski igralec Ben Stiller, nekdanja košarkarja J. J. Barrea in Steve Nash ter zdajšnji ali nekdanji teniški igralci John Isner, Mardy Fish in Andy Roddick.

Prav Roddick, nekdanja številka moškega tenisa, je Dončiću stal nasproti v igri dvojic v prvem krogu. A pestro je bilo še preden so zvezdniki stopili na igrišče.

Nowitzki, s katerim si je Dončić v prvem letu v ligi NBA delil garderobo, je izrazil mnenje, naj se slovenski superzvezdnik raje drži košarke. “Misli, da je boljši, kot v resnici je.” Dončić mu ni ostal dolžan in je legendarnega Nemca povabil na teniški dvoboj ena na ena. 44-letnik, ki je na domačem evropskem prvenstvu doživel posebno čast z upokojitvijo dresa, pa mu je odgovoril: “Katerikoli dan.”

Do dvoboja še ni prišlo, bi bilo pa zanimivo videti, kako se dva mojstra košarke znajdeta z loparjem v rokah in kdo bi prevladal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!