Aprilska eksplozija Curryja za knjigo rekordov

Košarka 26. Apr 202112:49 > 12:54 0 komentarjev
Stephen Curry
Stephen Curry (AP Photo/Tony Avelar)

Igre, ki jih v zadnjem obdobju kaže organizator igre Golden State Warriors so nekaj, kar liga NBA še ni videla. Stephen Curry je z nezaustavljivim metom za tri točke podrl tudi rekord Jamesa Hardna za največ trojk v enem mesecu.

Morda je nekoliko presenetljivo, da najboljši strelec v zgodovini lige NBA še nima v lasti prav vseh individualnih rekordov, ki so povezani z metom za tri točke. A vendarle se še najde kakšen, ki pa ga Stephen Curry prej kot slej prepiše na novo.

Eden takšnih redkih rekordov je število zadetih trojk v enem mesecu. Do tekme v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko so Golden State Warriors na domačem parketu premagali Sacramento Kings, je rekord držal James Harden. Zdaj član Brooklyna, je leta 2019 še v dresu Houstona v mesecu novembru zadel 82 trojk. Zaigral je na 15 tekmah.

180 metov za 85 trojk

Obračun s Kingsi je bil za Curryja 13. meseca aprila. Natrosil jim je sedem trojk, skupno že 85 v tem mesecu in tako spisal nov rekord. Najverjetneje se bo sedemkratni udeleženec tekme vseh zvezd približal, ali celo presegel stotico, saj ga do konca aprila čakata še dve tekmi.

Ko sem na parketu, se brez dvoma počutim kot najboljši strelec na svetu,” se je v šaljivem tonu po rekordu odzval Curry, ki je nato še dodal, da v izpopolnjevanje svojih sposobnosti še naprej vlaga ogromno truda.

Njegove skoraj nečloveške sposobosti je lepo povzel trener Golden State Steve Kerr. “Prišel je čez polovico igrišča in nasprotnik je takoj vedel, da bo metal na koš. Trener se je drl s strani, naj ga nekdo pokrije, odzvala se je celotna ekipa. Curry pride čez polovico in zlahka, s kakšnih 12 metrov, vrže na koš. Neverjetno, ne vem, kaj drugega še dodati.”

Curry je na dosedanjih 13 tekmah ta mesec v povprečju zbral 38,1 točke, ter pri tem zadel 6,5 trojke, njegov met za tri točke je v tem obdobju pri neverjetnih 47,2 odstotka. Le na enem obračunu je zbral manj od 30 točk.

Z 31,3 točke na tekmo v letošnji sezoni je Curry tudi najboljši strelec lige. Prav zaradi njegovih ‘čarovnij’ so bojevniki v boju za končnico. Brez njega, bi tudi letos najverjetneje zasedali mesta pri dnu zahodne konference. Trenutno imajo 31 zmag in 30 porazov, kar zadošča za 10. mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Na najnovejši lestvici za najkoristnejšega košarkarja sezone je zdaj skočil že na 5. mesto. Pred njim je Luka Dončić, na vrhu medtem še naprej vztraja glavni kandidat za MVP naziv, srbski center Denver Nuggets Nikola Jokić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!