Šov Srbov zasenčila slaba vest, reprezentant ostal brez ledvice (VIDEO)

Košarka 4. Sep 20230:17 2 komentarja
Boriša Simanić
Boriša Simanić Foto: Profimedia

Spektakularna uvrstitev srbskih košarkarjev v četrtfinale svetovnega prvenstva je ostala v senci slabe novice. Srbski mediji poročajo, da so nesrečnemu reprezentantu Boriši Simaniću v bolnišnici na Filipinih morali odstraniti ledvico.

Srbi so morali po spodrsljaju proti Italiji na odločilni tekmi drugega dela za napredovanje med osem najboljših premagati Dominikansko republiko. To so storili z odliko, Dominkance so odpihnili s 112:79 in po košarkarskem šovu zanesljivo uvrstili v četrtfinale, žal pa so v srbskem taboru po tekmi izvedeli, da so srbskemu reprezentantu Boriši Simaniću po zapletu morali odstraniti ledvico.

Srbi nanj ne morejo računati že vse po 3. krogu prvega dela, ko je na tekmi proti Južnemu Sudanu prejel močan udarec s komolcem Nunija Omota v predel ledvic. Član Zaragoze, ki je bil prvič del srbske izbrane vrste na velikem tekmovanju, po prejetem udarcu ni mogel več nadaljevati s tekmo. Selektor Svetoslav Pešić se je čudil, kaj se dogaja, a bolečine, ki jih je trpel Simanić, so bile tako močne, da se je lahko nesrečni Srb po naslednjem napadu sedel le na klop.

Trenutek, ko je prišlo do težke poškodbe:

Takoj po tekmi je bil na Filipinih pripeljan v bolnišnico, kjer so hitro ugotovili, da ne gre za nedolžno stvar. Srba so operirali, a čeprav se je v zadnjih dneh zdelo, da je najhuje mimo, so srbski mediji v nedeljo sporočili, da so Simaniću odstranili poškodovano ledvico.

Kaj se je zgodilo, da je prišlo do tega, da zdravnik niso imeli več druge izbire, bo treba počakati na dodatna pojasnila Srbske košarkarske zveze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje