Čančar pridno izkoristil minute in dobil dve darili Campazza

Košarka 14. Dec 202111:21 3 komentarji
Vlatko Čančar
AP Photo/Morry Gash

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je sinoči ob zmagi Denverja proti Washington Wizards spet dobil nekaj malega priložnosti. Trener ekipe Nuggets Michael Malone mu je namenil slabih devet minut, ki jih je Primorec zelo dobro izkoristil.

V statistiko je simpatični “Čane” vpisal 5 točk in podajo ter še eno blokado, zagrešil eno osebno napako ter enkrat izgubil žogo.

Slovenski krilni igralec je z dvema potezama končal tudi med vrhunci nočnega obračuna proti ekipi iz prestolnice, ko sta se odlično povezala z organizatorjem igre, Facundom Campazzom.

Najprej mu je Argentinec domiselno podal za glavo, da je Čančar zadel met za tri, potem pa je v prvem polčasu sledil še protinapad, ki ga je Campazzo zaključil z “balinanjem” pod koš, kjer so na Vlatka pozabili čisto vsi člani Washingtona.

Čančar je sinoči odigral sedmo tekmo tekoče sezone. V povprečju mu Malone namenja drobtinice, saj na posamezno srečanje 203 centimetrov visoki Koprčan igra 5.7 minute, zbira pa po 2.7 točke, 0.3 skoka in 0.7 asistence.

Iz igre je natančen v 46 odstotkih metov na koš, pri prostih metih beleži 75 % natančnost, je pa zanimivo doslej zadel vse štiri mete za tri v tekoči sezoni. Denver se bo v noči na četrtek ob 3. uri po slovenskem času meril z Minnesota Timberwolves.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje