Cedevita Olimpija državni prvak med mladinci

Košarka 16. Maj 202116:10 > 16:32 0 komentarjev
Twitter

Košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije so postali državni prvaki. Na finalni tekmi zaključnega turnirja v Kranju so mladi Zmaji z 98:56 premagali novomeško Krko. Dan Duščak je bil izbran za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja.

Cedevita Olimpija je v mladinski kategoriji osvojila prvi naslov državnega prvaka po sezoni 2014/15. Varovanci trenerja Boruta Fijavža so prikazali sila prepričljivo predstavo in Krko ugnali za kar 42 točk.

Na poti do naslova državnega prvaka so košarkarji mladinske ekipe v Kranju najprej v sredo v četrtfinalu z 81:70 premagali Terme Olimia Podčetrtek, nato v soboto v polfinalu z 68:60 ugnali Helios Suns, v finalu pa so Krko premagali zanesljivo, z 98:56.

Tretje mesto je po zmagi 82:58 nad ECE Triglavom pripadlo mladincem Helios Sunsov.

Za Zmaje je v finalu največ točk dosegel Dan Duščak, in sicer 22. Sledila sta Luka Ščuka (19) in Žiga Daneu (16).

Glavni trener “zmajčkov”, Borut Fijavž je po tekmi dejal: “Vsa čast fantom, ter seveda, obema fantoma iz članske ekipe, ki sta na finalni tekmi sprejela nekoliko drugačno vlogo, to pa je bilo izredno pomembno za naš ritem igre. Kapo dol vsem ekipam. Zmago podarjam babici moje žene, ki preživlja težke trenutke.

Mladi Duščak, sicer tudi del članske zasedbe kluba, je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca finalnega turnirja. Dan je bil hkrati najboljši strelec finalnega turnirja, uvrščen pa je bil jasno tudi v idealno peterko turnirja: Dan Duščak (Cedevita Olimpija), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija), Rok Zaman (Krka), Anej Orel (Helios Suns), Lovro Urbiha (ECE Triglav)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!