Težavam ni videti konca, nov udarec za zmaje in Slovenijo

Eurocup 28. Okt 202218:01
Foto: Aleš Fevžer

Nesreča v Cedevita Olimpiji v zadnjem obdobju še zdaleč ne počiva. Iz kluba so sporočili, da se je seznam poškodovanih košarkarjev razširil še za eno ime, vsaj dva meseca bo odsoten mladi Rok Radović.

Komaj 21-letni krilni košarkar se je lansko sezono kalil v zagrebški podružnici Cedevita Olimpije in letos postal član prvega moštva v Ljubljani, kjer je v zadnjem obdobju vse bolj opozarjal nase. Zadnji dve tekmi je začel celo v začetni peterki, tako proti Budućnosti v ligi ABA kot Joventutu v EuroCupu in četudi ne dosega veliko točk, se je izkazal s pogumno in borbeno igro.

Na sredinem obračunu proti Špancem je enkrat pristal na parketu, kot so razkrili dodatni pregledi, pa padec ni bil nedolžen. Utrpel je resno poškodbo levega kolena, ki ga bo s parketa oddaljila za vsaj osem tednov, so sporočili iz kluba.

Tako se nadaljujejo zdravstvene težave slovenskih prvakov, ki jim ni videti konca. Že pred sezono se je težje poškodoval Zoran Dragić, nato sta se mu ob začetku bojev na bolniški priključila Lovro Gnjidić in Karlo Matković. Hkrati je hudo poškodbo kolena utrpel mladi Luka Ščuka, ki bi se moral letos kaliti v Mornarju. Pred dnevi je moštvo razredčil tudi trebušni virus, ki ga je polovica ljubljanske garderobe staknila med gostovanjem v Podgorici. Danes pa se je od kluba sporazumno poslovil Aaron Harrison, ki v Ljubljani ni uspel doseči potrebne pripravljenosti za igro.

Po vodi splaval morebiten debi v reprezentanci

Poškodba Roka Radovića je prišla v nepravem trenutku tudi za slovensko reprezentanco, ki bo za tekmi z Izraelom in Nemčijo sredi novembra, v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Slovenija bo namreč močno oslabljena, najbolj prav na položajih branilca strelca in nizkega krila. Na “trojki” bi prvič za nastop v izbrani vrsti konkuriral tudi Radović, ki pa ga zdaj čaka praktično do novega leta čaka rehabilitacija.

To sezono je sicer vpisal skupno štiri nastope v ligi ABA in EuroCupu, na parketu je v povprečju preživel 18 minut in vpisal 4,8 točke, 2,5 skoka in eno ukradeno žogo.

Komentari

Vaš komentar