Teksašanom skrbi povzročata Dončić in Irving

Košarka 11. Mar 202311:34
Dončić in Irving
Dončić in Irving. Foto: Profimedia

Luka Dončić je pred dnevi vendarle ubežal težji poškodbi, so razkrili pregledi, a kljub temu bo izpustil naslednjo tekmo Dallasa, so sporočili iz kluba. Skrbi Teksašanom povzroča tudi Kyrie Irving.

Mavsi bi lahko bili v noči na nedeljo, ko gostujejo v Memphisu, brez obeh dveh zvezdnikov. Luka Dončić je že bil uradno postavljen na stranski tir, zaradi poškodbe stegenske mišice. 24-letni Slovenec je že nekaj časa igral načet, stanje pa se mu je poslabšalo ob porazu v New Orleansu, ko je parket zapustil predčasno.

Pregledi so pokazali, da v Dončićevem stegnu ni prišlo do natrgane mišice, tako da se bo vrnil takoj, ko bo minila bolečina, je v četrtek poročal Adrian Wojnarowski.

Medtem ko je Dončić že odpadel, je vprašljiv tudi nastop Kyrieja Irvinga. 30-letni Američan se spopada z bolečinami v desni nogi. Izpustil je tudi petkov trening, a ne zaradi poškodbe, temveč iz osebnih razlogov, poročajo v ZDA.

V kader naj bi se po tekmi odsotnosti vrnil vsaj Reggie Bullock, so še sporočili iz teksaške franšize.

Dallas se bo sicer z Grizliji pomeril kar trikrat v desetih dneh. Drugič že v noči na torek, nato znova teden dni pozneje. Vmes bodo Telički gostovali še v San Antoniu in pri Los Angeles Lakersih.

Do konca sezone imajo Mavsi še 15 tekem. Trenutno so z razmerjem zmag in porazov 34-33 na 6. mestu Zahoda, a ima enak izkupiček tudi Golden State. Vse od 5. do 11. mesta je v zahodni konferenci nastala prava gneča, saj moštva ločijo vsega tri zmage. Boj za končnico je tako še povsem odprt.

Komentari

Vaš komentar