Dallas podaljšal z veteranom, a Dončiću še zmeraj manjka elitna ‘petica’

Košarka 17. Sep 20239:02 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Sinoči so v pisarnah franšize Dallas Mavericks poskrbeli za nemalo slabe volje pri svojih navijačih. Klub je podaljšal pogodbo s 34-letnim veteranom Markieffom Morrisom. Krilni center, ki je v Teksas prišel ob kupčiji za Kyrieja Irvinga, bo tudi v novi sezoni soigralec Luke Dončića.

Po odhodu Christiana Wooda je položaj “petice” najšibkejši člen. Čez dva tedna se začne pripravljalno obdobje, zato bo vodstvo kluba iz Dallasa morda Luki in Kyrieju Irvingu pripeljalo še kakšno okrepitev, se pa trenutno centrski položaj zdi največja pomanjkljivost. V poletnem premoru je moštvo okrepil Avstralec Dante Exum, v pomoč bo predvsem pri metih z razdalje in razigravanju.

Kolcanje po Woodu

V raketi je največji adut 208 cm visoki Kanadčan Dwight Powell, ki lahko več prispeva v obrambi kot napadu, z Mavericks je podpisal dveletno pogodbo. Odhod Wooda se je lani močno poznala, saj je ta v povprečju poleg 16 točk prispeval še 7 skokov, mu pa trener Jason Kidd nikdar ni zaupal do te mere, da bi ga v igri držal (pre)dolgo.

Dončić in Morris; FOTO: Guliverimage

Morris je, bolj kot po svojih rezultatih, v regiji znan kot tisti “kljukec”, ki se je želel s svojim bratom po robu postaviti Nikoli Jokiću. V celoti gledano Mavs zagotovo potrebujejo pomoč pod košem, razen če se bo pridobitev z letošnjega nabora Dereck Lively II čudežno izkazal kot generacijski talent. Drugače lahko na vlogo neugodnega nasprotnika v American Airlines Centru kar pozabijo.