V Dallasu zavihali rokave: Klic v Brooklyn in pogled v Miami

Košarka 15. Dec 202110:09 > 13:16 2 komentarja
Kyrie Irving Luka Dončić
AP Photo/Tony Gutierrez

Liga NBA je s 15. decembrom prišla do točke, ko običajno precej zaživi košarkarska tržnica, saj so po tem datumu lahko v menjave med klubi udeleženi tudi tisti igralci, ki so bili pred sezono prosti in so podpisali nove pogodbe. Zadnje ure je bilo tako čez lužo precej pestro, v govoricah se je pojavila tudi franšiza Dallas Mavericks.

Medtem ko se čez lužo spopadajo z vse večjimi težavami zaradi manjkajočih košarkarjev, ki so vstopili v t.i. zdravstveno-varnostni protokol, zaradi stika ali pozitivnega testa na covid-19, je vse več dogajanja čutiti tudi na trgu.

Nobena skrivnost ni, da ima trenutni kader Dallasa precej lukenj. Če gremo po vrsti, še vedno manjka dodaten kreator igre, ki bi razbremenil Luko Dončića. Išče se dodatna okrepitev na krilu, ki naj bi jo sicer predstavljal Reggie Bullock, a trenutno kaže, da se poletni podpis Mavsom ni posrečil. Ter seveda pomoč pod obročem, saj rotacija Dwight Powell, Moses Brown, Willie-Cauley Stein in Boban Marjanović enostavno ni dovolj za visoke apetite Teksašanov.

Zdi se neizogibno, da bosta prvič postala klubska soigralca. Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Dragić ostaja želja

Zato ne preseneča poročanje novinarja Bleacherreporta Jaka Fischerja, ki je v oddaji Halftime dejal, da Dallas išče novo moč na krilu in pod obročem. Prav tako naj bi v klubu še vedno verjeli v scenarij, ki bi še to sezono v Teksas pripeljal Gorana Dragića.

Spomnimo, 35-letni organizator igre, ki je v ligi NBA odigral že 928 tekem, se je pred sezono preselil v Toronto. V Kanadi se ni dobro znašel in se z ekipo dogovoril, da bo do nadaljnjega v čakanju rešitve živel in individualno treniral v Miamiju, kjer si je v skoraj sedmih letih igranja za tamkajšnjo Vročico tudi ustvaril dom.

Medtem je Ian Begley za Sny TV dejal, da naj bi Mavericksi poklicali v Brooklyn, kjer je že vso sezono na stranskem tiru superzvezdnik Kyrie Irving. Izjemni branilec je bil kot edini necepljeni član moštva namreč odstranjen iz ekipe.

Irving za Porzingisa?

Dallas naj bi bil le eden od klubov, ki se zanima za 29-letnega Američana. Po klicu iz Dallasa naj bi se v diskusiji pojavilo tudi ime Kristaps Porzingis. Pogovori so se na tej točki tudi končali, a ni znano, kdo je v pogajanja vključil visokega Latvijca ter kdo je naposled končal pogovore. Če so se seveda res končali.

Kristaps Porzingis v letošnji sezoni kaže boljše predstave. Foto: AP Photo/Rick Scuteri via Guliverimage

Mark Cuban je medtem v pogovoru z Marcom Steinom že zavrnil omenjene govorice ter dodal, da z Brooklynom za Irvinga niso imeli nikakršnih pogajanj o morebitni menjavi. Odziv lastnika franšize Dallas Mavericks je seveda pričakovan, a spomnimo, tudi junija je bil odločen v zavračanju govoric, da naj bi bil na izhodnih vratih dolgoletni trener Rick Carlisle

Navijači so bili v zadnjem obdobju precej razočarani nad neaktivnostjo kluba, zato so lahko z zadnjimi govoricami zagotovo zadovoljni. Če ne zaradi imen, ki se pojavljajo v medijih, pa vsaj z jasnim indikatorjem, da Dallas vendarle išče rešitve.

Na tej točki velja omeniti, da se trgovanje zaključi 10. febuarja 2022, ob 21. uri po slovenskem času. Prav tako je pomembno poudariti, da je izpeljava menjav zaradi komleksnih pravil lige NBA precej zapletena. Predvsem za klube, ki so presegli omejitev plač oziroma t.i. salary cap, kar sicer velja za večino moštev severnoameriške lige, tudi Dallas.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje