Dan D – kako bo izgledala Evroliga po 25. maju

Evroliga 24. Maj 202211:30 0 komentarjev
Luca Sgamellotti/EB via Getty Images

Anadolu Efes je osvojil naslov evropskega prvaka, Beograd se je vnovič izkazal za sijajnega organizatorja zaključnega turnirja, pri Evroligi pa so se že začele priprave na novo sezono.

V sredo bo v Barceloni potekal sestanek 11 generalnih menedžerjev klubov Evrolige z A licenco. Na omenjenem srečanju bodo sprejete številne pomembne odločitve, med njimi tudi ta, kdo bo na čelu tekmovanja zamenjal Jordija Bertomeuja.

Asvel in Bayern ne bosta sodelovala na glasovanju in ne bosta vplivala na odločitve, ki bodo sprejete 25. maja, saj še vedno ni zaključen vpis lastniškega dela omenjenih klubov, kar posledično pomeni, da še ne moreta sodelovati pri sprejemanju najpomembnejših odločitev.

Bertomeu bo zapustil mesto prvega človeka najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja, čeprav ima veliko podporo največjih klubov (Real Madrid in Barcelona). Postavlja se vprašanje, kdo bo prevzel njegovo mesto in kakšna bo vloga njegovega naslednika v Evroligi v obdobju, ki sledi?

Prvi kandidat je bil Xavier Bidault, nekdanji izvršni direktor podjetja IMG, ki je pred kratkim ustanovil svoje svetovalno podjetje, a bi imel v primeru izvolitve bistveno manj vpliva kot Bertomeu.

Ker se uvodni pogovori niso razvili v pravo smer, je trenutno prva možnost Dejan Bodiroga, poroča Eurohoops.

Ob nekdanjemu zvezdniku srbske reprezentance se med kandidati omenjajo še Paulius Motiejunas, Marko Pešić, Maurizio Gherardini, …

Jasno je, da vsem prisotnim tem za pogovor ne bo manjkalo. Klubi zahtevajo več denarja, brez dvoma se bo razpravljalo tudi o sestavi Evrolige v prihodnji sezoni oziroma posebnim povabilom …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!