Dikaioulakos ostaja slovenski selektor

Košarka 18. Jun 202321:59 3 komentarji
Georgios Dikaioulakos. Foto: Aleš Fevžer

Čeprav je slovenska košarkarska reprezentanca EuroBasket prvič končala brez zmage, pa bo Georgios Dikaioulakos ostal na selektorskem položaju tudi v prihodnje. Najprej podpora igralk, zdaj še KZS.

“Ne vem, kaj nas čaka. Osebno pa bi rad ostal. Bilo bi mi v čast,” je na vprašanje, ali se še vidi v vlogi selektorja slovenske ženske košarkarske reprezentance, po nedeljskem tretjem porazu v nizu, dejal Georgios Dikaioulakos.

Pravi odgovor je sledil kaj kmalu. Predsednik KZS Matej Erjavec je namreč zbrani druščini novinarjev v Stožicah potrdil, da bo grški strokovnjak tudi v prihodnje vihtel selektorsko taktirko. Pi občutni pomladitvi reprezentance mu tako vodstvo panožne zveze zaupa tudi pri lovljenju rezultatsko bolj oprijemljivih ciljev.

Foto: Aleš Fevžer

Pomembno vlogo pri tem je bržčas odigral tudi odziv igralke. “Želim, da ostane,” je s solzami v očeh dejala kapetanka Teja Oblak in tudi sama napovedala nadaljevanje reprezentančne zgodbe. “Priznam, sprva sem bila v negotovosti. A nato sem začutila znanje in širino. Veliko nam je prinesel. Žal sem nam tokrat še ni izšlo za reprezentančni preboj. A na tem moramo graditi,” pa je dejala Eva Lisec. Podobno so govorile tudi mlajše.

Strokovnost in ugled Dikaioulakosa, ki je bil letos izbran za evroligaškega trenerja leta, kajpak nista sporna. Več vprašanj pa sprožajo druge poteze KZS. Od nespretne komunikacije v “primeru Barič” do spodletelega poskusa naturalizacije. Na vseh treh tekmah je bilo namreč očitno prav pomanjkanje uveljavljene visoke igralke, ki bi ekipi dala čvrstino, izkušnje in razširila igralsko rotacijo.  “Vse je bilo dogovorjeno z ameriško okrepitvijo. To je bila Azura Stevens, ki pa je na koncu pristala v ameriški reprezentanci. Rezervna rešitev je bila Kalani Brown. Postopek naturalizacije je bil izpeljan. Tik pred prevzemom potnega lista pa se je odločila za ligo WNBA, konkretno za Dallas, kjer so dvignili višino plače,” pojasnjuje Erjavec, ki je rezultatski izkupiček označil za neuspeh, na temo Nike Barič pa dodal, da je bila to odločitev selektorja, ki so jo v zvezi spoštovali.

Video: pogled v prihodnost – Zala Friškovec

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje