Divac: Jordan bi danes dosegel 80 točk na tekmo

Košarka 16. Jul 202113:211 komentar
Michael Jordan in Kobe Bryant
Michael Jordan in Kobe Bryant (Guliverimage)

Legendarni srbski košarkar in eden od prvih Evropejcev, ki je imel vidno vlogo v Ligi NBA, Vlade Divac meni, da se današanja košarka močno razlikuje od košarke v "njegovem času", a ne dvomi, da je Michael Jordan tisti, ki mu ni para.

Zadnja leta pogosto sledimo debati, ali LeBrona Jamesa in Kobeja Bryanta lahko postavimo ob boku Michaelu Jordanu. Vlade Divac ne dvomi, kdo je najboljši in razpravo sklene še preden bi se lahko sploh začela.

“Da vam ‘umetno’ pojasnim. Če bi danes imeli Jordana, bi on po teh pravilih imel povprečje 80 točk na tekmo. Pa primerjajte, kdo je najboljši. Pravila so se spremenila, ni fizičnega kontakta, grobe igre, obramba ni osredotočena. Igra se za gledalce, kar je lepo, za koš več, kar je prav tako lepo, toda zdi se mi, da se je izgubila konkurenčnost, tako da je nehvaležno primerjati eno generacijo z drugo, ker so okoliščine preprosto drugačne,” je Divac dejal v pogovoru za magazin Buka.

Ko je govora o igralcih iz prostora nekdanje skupne države in pirpega evropskega prostora, Divac pravi: “Nisem igral s Krešom Ćosićem. Bil je moj trener in to velik trener in nekdo, ki je zaslužen za mojo kariero. Od igralcev sta vsekakor Dražen Petrović in Arvidas Sabonis na vrhu, vendar bi sem uvrstil tudi mojega soigralca Pedjo Stojakovića, ki dobiva malo pozornosti. A ko pogledate, kdaj je igral in bil večkrat All-star igralec in zmagovalec v metanju trojk, imel je kvaliteto takoj za Draženom in Sabonisom.”

Komentari

Vaš komentar