Dončić: Če ne bi bilo Gorana, ne bi bilo mene

Košarka 17. Mar 20228:13 > 8:54 1 komentar
Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports via Guliverimage

Po zmagi njegovega Dallasa nad Brooklyn Nets v gosteh (113:111) je bil Luka Dončić pred zbranimi novinarji razumljivo nasmejan. Govoril je o zmagoviti trojki, svojemu prijatelju Goranu Dragiću in se zazrl v prihodnost.

Ljubljančan je dejal, da so se zadnjih sekund tekme pri Mavericks lotili tako, kot proti Bostonu, ko je tedaj Luka prav tako nase navlekel dva igralca, potem pa žogo spravil do odprtega soigralca za zmagovito trojko.

“Če gresta name dva košarkarja, je vedno nekdo odprt. Spet je naneslo tako, da je bil tam on (op.a. Spencer Dinwiddie). Upam, da bo tako vse skupaj potekalo vsak večer (smeh),” je razširil usta Dončić.

Na vprašanje, zakaj se ta ekipa, ki je dve leti nazaj v ključnih trenutkih pogosto zatajila, sedaj odziva bolje na tesne tekme, je sledil njegov odgovor: “Zato, ker mete enostavno zadevamo, poleg tega si izbiramo bolj ugodne duele. Vsak košarkar v moštvu ima svoj najljubši del parketa, od koder je nevaren.”

Pohvalil je Dinwiddieja in ga označil za igralca s pedigrejem, ki sodi na tekmo vseh zvezd: “Vesel sem, da je del naše ekipe.”

Ni govora o provociranju, Goranova mladost, večerja

Sledilo je vprašanje o Goranu Dragiću in če je Dončiću v posebno veselje, ko zadeva mete preko še enega Slovenca. “Niti ne, v bistvu je manj zabavno. Gorana ne smem provocirati, je le moj mentor,” se je zasmejal Luka in kasneje povedal še nekaj izbranih besed o starejšemu someščanu.

“Na tistem EP me je Goran naučil vse, bila sva ‘cimra’, to je bilo nekaj najlepšega. Če ne bi bilo Gorana, potem mene ne bi bilo tukaj, skoraj stoodstotno. Zame je naredil pot, za kar sem mu zelo hvaležen,” je dejal Luka, ki pa ni pozabil dodati, da “Gogi” proti Dallasu vedno igra super in da ima očitno – tudi glede na današnjo statistiko – še nekaj let kariere pred seboj.

Za ameriške novinarje si je vzel nekaj časa, da se spusti v “drobovje” zadnje akcije na tekmi: “Brooklynu bi bolj koristilo, če bi se me lotili podvajat še malce kasneje. V primeru, da mi naklonijo tri ali celo štiri sekunde, potem imam veliko časa za podajo, zgodita se lahko celo dve.”

Pohvalil je Duranta, češ da je dosegel preko 20 točk kljub konstantnemu podvajanju teksaške obrambe. Slovenska asa sta sodeč po Dončićevih besedah po srečanju odšla tudi na skupno večerjo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje