Dončić v slogu Jordana začaral svet in splet

Košarka 26. Jul. 20219:17
Delite:
Luka Dončić, foto: FIBA.

Luka Dončić je na prvi tekmi Slovenije na olimpijskih igrah proti Argentini v statistiko vpisal 48 točk, 11 skokov, pet podaj in tri blokade, tekmo pa sklenil z indeksom 49! Že med tekmo so z vseh strani deževale pohvale na račun slovenskega superzvezdnika, poklonil se mu je tudi legendarni Argentinec Manu Ginobili, po dvoboju se je v slovenščini odzval tudi lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban.

Da bo to vnovič dan Luke Dončića je bilo jasno po vsega nekaj minutah igre. Tekmo je odprl s tremi zaporednimi trojkami, zadeval pod osebnimi napakami in bil v vseh elementih igre nezaustavljiv. Ko ga je selektor Aleksander Sekulić ob koncu prve četrtine potegnil na klop, je imel na računu že 17 točk v le devetih minutah igre.

Z enakim tempom je nadaljeval skozi celoten dvoboj, že do polčasa je tako presegel 30 točk! Eden prvih, ki se je odzval z zapisom na družbenih omrežjih je bil Manu Ginobili, član zlate olimpijske argentinske reprezentance.

“Izjemna predstava dominacije Dončića. 31 točk v enem polčasu. Pošast,” se glasi zapis enega od dveh Argentincev, čigar reprezentančna številka je bila po koncu kariere upokojena.

Večje hvale od primerjave z največjim vseh časov Michaelom Jordanom košarkar ne more prejeti. Takšno je Dončiću namenil priljubljeni ameriški športni portal The Ringer. Objavili so vrhunce najboljših potez Jordana in pripisali: “Luka Dončić pravkar za Slovenijo.”

“Igrajte prekleto pesem,” so še zapisali pri Ringerju in vnovič delili pesem Halleluka, ki je nastala kot hvalospev slovenskemu košarkarju že v prvi sezoni v ligi NBA, ko je postalo jasno, da se v Dallasu rojeva nova svetovna zvezda.

Pozornost na zvezdnika najmočnejše lige na svetu daje tudi objava lige NBA, ki so 34 milijonov sledilcev na Twitterju spomnili na debitantski nastop Slovenije na OI.

Tudi lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban je gledal tekmo Slovenije in v slovenščini zapisal “odlično.”

Luka je z izjemno predstavo sprožil tudi sunkovit porast vpisovanja “strelski košarkarski rekord olimpijskih iger” v iskalnik Google, so sporočili. Po treh četrtinah, ko je imel Luka že 35 točk, je iskanje omenjenih ključnih besed poskočilo za 3.200 odstotkov.

Trenutno najboljši strelci olimpijskih iger. Evan Fournier (Francija) 28 točk v celi tekmi. Luka 31 to polčasa, se je čudil Tim Reynolds.

Še en izjemen podatek oziroma primerjava. Luka je dosegel več točk (48), kot Američani Kevin Durant, Damian Lillard, Zach LaVine in Jrue Holiday skupaj proti Franciji (47).

Objavljali so tudi nekdanji člani slovenske reprezentance.

Boštjan Nachbar: “Ni vse v dominaciji Luke, temveč tudi o tem, kako smo igrali. Hitro, agresivno in učinkovito. Tako zabavno jih je gledati. Odličen začetek tedna!”

Komentari

Vaš komentar