Dončić: Zdaj vem, kako se moram obnašati kot pravi vodja

Košarka 23. Sep 20227:49 4 komentarji
slovenija poljska francija italija eurobasket košarka četrtfinale
Foto: FIBA

Takoj po nepričakovanem porazu slovenske košarkarske reprezentance v četrtfinalu Eurobasketa proti Poljski je odgovornost prevzel na svoja pleča. Zdaj pa je Luka Dončić svoje razmišljanje po šokantnem izpadu še dodatno pokomentiral v intervjuju za ameriški ESPN.

Luka Dončić je globalna super zvezda. In ko mu s svojo ekipo nekaj uspe oziroma ne uspe, je to zgodba, ki še kako zanima tudi športne navdušence na drugi strani luže. Tako je bil slovenski košarkarski dragulj gost ESPN-ove oddaje NBA Today, v kateri je ameriško košarkarsko javnost zanimalo, kakšno je bilo njegovo poletje, predvsem pa, kako to, da je Slovenija na Eurobasketu izpadla proti reprezentanci Poljske.

“Poljaki so igrali odlično, njihova predstava je bila izjemna. Mi pa, kot da nismo bili na parketu. Sicer pa je za mano izjemna izkušnja, letošnji Eurobasket je bil poln odličnih ekip. Veliko sem se naučil,” poudarja 23-letnik.

Foto: Fiba

Naučil se je, kako se mora obnašti in kako se ne sme

Za slovenskim košarkarskim draguljem je sicer izjemen turnir. Nekatere njegove predstave, kot je bila tista proti Franciji, so se nemudoma z debelimi črkami zapisale v zgodovino evropskih prvenstev.

Na vprašanje o tem, kaj se je sam naučil skozi letošnji zbor najboljših evropskih reprezentanc, Dončić odgovarja: “Predvsem to, kakšen moram biti kot vodja. Kako lahko pomagam drugim in kako se moram obnašati ter kako se ne smem. Na tem področju sem se naučil veliko.”

slovenija poljska francija italija eurobasket košarka četrtfinale
Foto: FIBA

Cilji pred novo sezono? Osvojitev naslova z Dallasom

Seveda se novinarji ESPN-a v pogovoru z Dončićem niso ukvarjali samo s slovensko izbrano vrsto, ampak jih je precej bolj zanimalo, kakšni so načrti in cilji ekipe Dallas Mavericks pred prihajajočo sezono NBA. Spomnimo, Dončić in soigralci so se lani prebili vse do konferenčnega finala, kjer so jih zaustavili aktualni prvaki lige Golden State Warriors.

“Zagotovo ne bo lahko, zahodna konferenca je polna izvrstnih ekip. A pred sezono vedno trdim, da je naš cilj osvojitev naslova. Ekipa je nekoliko spremenjena, skozi priprave se moramo čim bolj povezati, nato pa samo igrati košarko in se zabavati. Ne bo enostavno, a verjeti moramo v to, da nam lahko uspe priti do konca,” kot vedno optimistično napoveduje Luka Dončić.

Celoten pogovor z Luko Dončićem v oddaji NBA Today

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje