Dubaj naj bi lovil slovenskega trenerja

Košarka 18. Jun 202419:08 0 komentarjev
Jurica Golemac. Foto: Jure Banfi

Slovenski košarkarski trener Jurica Golemac je v igri za vodenje dubajskega kluba, ki bo v novi sezoni nastopal v ligi ABA.

Velikopotezni načrti kluba iz Združenih arabskih emiratov se letos še ne bodo v popolnosti uresničili. Ciljali so na evroligo, a naj bi se morali sprva kaliti in dokazati v EuroCupu. No, tudi v slednjem v sezoni 2024/25 ne bodo tekmovali, bodo pa del jadranske lige ABA.

Posledično naj bi se nekoliko tudi zmanjšali apetiti na trgu. Saše Đorđevića ne bodo lovili, temveč naj bi zdaj resno zanimanje kazali za Jurico Golemca, ki je sicer letos sedel na klop izraelskega Hapoela Eilat, poroča Meridian Sport.

47-letni nekdanji slovenski reprezentant je sicer v dosedanji karieri vodil še Šentjur, Primorsko in Cedevito Olimpijo.

Sergej Macura k Megi

Slovenski košarkar Sergej Macura, mlajši brat občasnega reprezentanta Jurija Macure, bo kariero nadaljeval pri beograjski Megi, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Dvajsetletni Macura, ki je v pretekli sezoni branil barve ljubljanske Ilirije, je bil član vseh mlajših državnih selekcij, na zadnjem svetovnem prvenstvu do 19 let pa je imel povprečje 12,4 točke in sedem skokov na tekmo. V zadnji sezoni lige Nova KBM je dosegel 10,5 točke in 5,5 skoke na tekmo, je še zapisal Tanjug.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!