Durant se sprašuje, zakaj ga ne primerjajo z Michaelom Jordanom

Košarka 22. Jan 202419:44 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Član Phoenixa Kevin Durant je trenutno na desetem mestu po skupno doseženih točkah v ligi NBA. Zbral jih je že 27.913 in se približuje Carmelu Anthonyju (28.289) in Shaquilleu O'Nealu (28.596). Zvezdnik franšize iz zvezne države Arizona se je pred kratkim vprašal, zakaj ga kljub izvrstni karieri nihče ne omenja v debati za največjega košarkarja vseh časov.

Durant je v karieri odigral manj tekem od zgoraj navedenih košarkarjev, do konca sezone bi moral oba gladko prehiteti na večni lestvici strelcev lige NBA.

Ta 35-letni krilni košarkar je bil v najmočnejšem tekmovanju pod obroči na svetu prvak dvakrat. Leta 2017 in 2018 si je šampionski prstan nadel kot del dinastije Golden State Warriors, obakrat se je okitil tudi z nazivom MVP (najkoristnejši igralec finalne serije).

“Kaj moram še storiti?”

Poleg tega je bil najkoristnejši košarkar lige v sezoni 2013/2014 še kot član Oklahoma City Thunder in se oklepa statusa najboljšega strelca ameriške košarkarske reprezentance, s katero je trikrat osvojil olimpijsko zlato (2012, 2016 in 2020).

“Je to, da sem odšel v Golden State razlog, da me nihče nikdar ne vključi v diskusijo o najboljšem košarkarju vseh časov?” se sprašuje Durant in nadaljuje: “Zakaj si tega ne zaslužim? Česa v svoji karieri nisem naredil?”

FOTO: Profimedia

Velika večina košarkarskih navdušencev onkraj Atlantika, in tudi sicer po svetu, Durantu zameri odhod iz Oklahoma Cityja v franšizo Warriors, saj jo dojemajo kot oportunistično.

Leta 2016 se je priključil Stephenu Curryju, Klayu Thompsonu in ostalim članom ekipe Golden State, ki je leto pred tem zabeležila rekordno sezono s 73 zmagami in le devetimi porazi, s tem pa je Durant formiral t.i. “super ekipo”.

Kasneje se je pridružil Brooklynu, kjer je neuspešno združil moči s Kyriejem Irvingom, zdaj pa se je spet priključil ekipi, ki se je drži oznaka “super ekipe” z zvezdniškimi imeni, kot sta na primer Devin Booker in Bradley Beal.

Wembanyama in Durant
Wembanyama in Durant. Foto: profimedia

Pa vi? Bi Duranta postavili ob bok imenom kot so Michael Jordan, LeBron James, Kobe Bryant, Bill Russell, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson ali Wilt Chamberlain?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!