Embiid z noro blokado Dončiću razblinil upe Dallasa (VIDEO)

Košarka 30. Mar 20237:42 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Kamerunski center Joel Embiid, ki je bil pred dnevi na tnalu navdušencev lige NBA zaradi domnevne strahopetnosti, zaradi čudne poškodbe je izpustil soočenje z glavnim kandidatom za naziv MVP rednega dela Nikolo Jokićem in Denverjem, je z blokado Luki Dončiću zapečatil usodo Dallasa, ki je z novim porazom ostaja v hudih težavah v boju za končnico.

Dallas je po zmagi nad Indiano (127:104) prekinil niz štirih zaporednih porazov, a zmaga nad Pacersi ni bila znanilka pomladi, saj so že na naslednjem gostovanju ostali praznih rok. Za to je lastno ročno poskrbel kamerunski orjak Joel Embiid, ki je v dobre pol ure igre dosegel 25 točk, k temu pa je dodal še 9 skokov, tri asistence, ukradeno žogo in blokado, ki jo je priv vodstvu 105:108 podelil slovenskemu zvezdniku Luki Dončiću, ki s samostojno akcijo ni uspel rešiti Dallasa pred novim porazom.

Odlična blokada Embiida:

Dončić je na igrišču preživel 37 minut. Ob metu iz igre 9/20 je končal pri 24 točkah. Zbral je še 10 skokov in osem asistenc, tako kot Embiid pa se je podpisal tudi pod eno blokado, a Dončićeva ni bila v tako pomembnih trenutkih. Sta pa Embiid in Dončića imela tudi eno skupno točko, oba sta izgubila štiri žoge.

“Naš fokus je že pri končnici, ne zanima me naziv MVP,” je novinarjem po tekmi odvrnil kamerunski zvezdnik. Ti niso pozabili, da ga ni bilo na tekmi z Denverjem, a sam se na to požvižga. “Če bo razplet odločila ena tekma, potem nihče ne bi smel biti MVP,” je še dodal. Pri Dallasu se ne ubadajo z vprašanjem, kdo bo MVP, ampak, kaj se mora zgoditi, da se uvrstijo v izločilne boje.

Statistika Luke Dončića:

Joel in Luka sta se po dvoboju toplo pozdravila:

Philadelphia s 50 zmagami in 26 porazi na vzhodu zaostaja le za Milwaukeejem in Bostonom, medtem ko je Dallas vse bolj oddaljen od končnice. Za zdaj se zdi, da se bo z Oklahomo, ki prav tako niha sem pa tja, udaril za tisto 10. mesto, ki ekipo popelje v razigravanje v končnico. “Še imamo možnosti za preboj v končnico. In dokler je tako, ne smemo obupati,” je po porazu v Philadelphii za spletno stran teksaškega kluba dejal 24-letni Dončić.

Vrhunci tekme med Philadelphio in Dallasom:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!