Zmaji morajo ostati v karanteni, tekma odpovedana

Eurocup 7. Okt 202014:18 > 14:25
KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo tekmo 2. kroga Evropskega pokala proti Bursasporu, ki bi morala biti na sporedu danes ob 18.30 v Stožicah, izgubili z 20:0, saj NIJZ ne želi odpraviti odloka za karanteno za celotno ekipo.

Vodstvo tekmovanja obračuna še ni registriralo z izidom 20:0, saj bi lahko Cedevita Olimpija po pravilih tekmo danes odigrala. V pravilniku piše, da mora imeti ekipa vsaj osem zdravih košarkarjev, na nedeljskih testih pa so pri zmajih odkrili samo eno okužbo. Navkljub temu je NIJZ Olimpiji in Krki, ki sta zvečer odigrali srečanje uvodnega kroga Lige ABA, v ponedeljek odredil 10-dnevno karanteno.

Pri Cedeviti Olimpiji so na NIJZ in ministrstvo za zdravje naslovili željo po izjemi, saj so ponovni testi pokazali, da so vsi ostali člani moštva negativni. V drugih državah je to stalna praksa, pri nas pa temu ni tako, zato bo slovenski klub sredino tekmo Eurocupa izgubil brez boja.

V pomoč ljubljanskemu klubu je priskočil celo prvi mož Evrolige Jordi Bertomeu, ki je na ministrstvo za zdravje poslal sporočilo, a tudi to ni pomagalo. Turki so sicer v ponedeljek prišli v Ljubljano in že trenirali v Stožicah, zmago pa bodo vpisali za zeleno mizo. Za Olimpijo bo to drugi poraz v tej sezoni. Prejšnji teden jih je v Parizu z 80:76 premagal Nantern.