Za nadaljevanja niza proti zadnjemu, ki jih je premagal

Eurocup 7. Mar 202216:00 0 komentarjev
V Stožicah obračun starih znancev: Cedevita Olimpija - Budućnost. Foto: Aleš Fevžer

S torkovo tekmo EuroCupa proti Budućnosti (20.30) košarkarji Cedevite Olimpije vstopajo v niz domačih tekem. Prav Črnogorci so s številnimi starimi znanci Ljubljančanom prizadejali zadnji poraz.

Pred natančno 36 dnevi je Cedevita Olimpija na gostovanju v Podgorici v tesni končnici izgubila proti Budućnosti (91:93). Odtlej so ”zmaji” nanizali kar devet zaporednih zmag. Od tega po tri v ligi ABA in slovenskem pokalu, dve v EuroCupu in eno v slovenskem prvenstvu. Da bi niz podaljšali na deset, bodo morali varovanci trenerja Jurice Golemca v torek v Stožicah premagati tistega, proti kateremu so nazadnje klonili. V Ljubljano namreč v okviru 14. kroga evropskega pokala prihaja Budućnost.

”Igrati moramo ekipno košarko, predvsem v obrambi ter garati en za drugega, če želimo iztržiti dober rezultat. Dvigniti moramo raven agresivnosti, če bomo želeli parirati našim tekmecem,” je ob vrnitvi iz Bara in v pripravah na naslednjega črnogorskega tekmeca dejal trener Olimpije, ki vstopa v niz štirih domačih tekem v enem tednu. Že v četrtek bo namreč v zaostali tekmi EuroCupa v Stožicah gostoval Promitheas, v nedeljo prihaja Mega, nato pa v domačem prvenstvu še Šenčur.

Jurica Golemac po deseto zaporedno zmago. Foto: Jure Banfi

A najprej prvi tekmec … ”Budućnost ima v svojih vrstah veliko dobrih posameznikov. Naj omenim le Justina Cobbsa, DJ Seeleyja, pridružil se jim je tudi naš stari znanec Kendrick Perry, ki se je lepo ujel z ekipo in igra zelo dobro. Pod košem sta Willie Reed ter Marko Jagodić Kuridža. Zagotovo ne smemo računati na to, da bomo zmagali, če bomo ustavili le enega igralca,” o zasedbi trenerja Aleksandra Đikića razmišlja Golemac.

S črnogorskim prvakom imajo Ljubljančani nemalo neporavnanih računov. ”Na prvih treh tekmah sezone Budućnosti nismo uspeli premagati, zato moramo v torkovo tekmo vstopiti osredotočeno in odločno. Predvsem moramo biti pozorni na našo igro v obrambi, v napadu pa nam bo nato že steklo, saj imamo zelo nadarjeno ekipo. Pomembno je, da še naprej trdo delamo in poskrbimo za to, da se bodo navijači zabavali, ko pridejo nazaj v dvorano. Želimo, da so ponosni na nas, zato bomo napravili vse, da zabeležimo novo zmago,” razmišlja Američan Zach Auguste.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!