Najprej Xavi, nato Jaka Lakovič?

Eurocup 5. Apr 202413:49 0 komentarjev
Jaka Lakovič
Jaka Lakovič Foto: Profimedia

Španska Valencia se je razšla s trenerjem Alexom Mumbrujem, na njegovo mesto pa je postavila dosedanjega pomočnika Xavija Alberta. Slednji naj bi bil trenerska rešitev le do konca sezone.

Valencia je po seriji slabših rezultatov vrata pokazala trenerju Alexu Mumbruju. V evroligi je na 33 tekmah dobila le 13 tekem in gladko ostala brez končnice. Težave ima tudi domačem prvenstvu, kjer zaseda skromno sedmo mesto.

Vodstvo kluba želi letvico rezultatov dvigniti z zamenjavo trenerja. Na mesto Mumbruja je na klop posadilo njegovega dosedanjega pomočnika Xavija Alberta, ki bo špansko ekipo vodil do konca sezone, želja pa je, vsaj tako trdi Sportando, da v novo startajo s slovenskim trenerjem Jako Lakovićem, trenutnim trenerjem Gran Canarie.

Laković je zadnji dan meseca marca Valencio premagal s 79:71, tudi na lestvici je mesto pred njo. Z Gran Canario ima zmago več.

Nekdanji član Barcelone, Bilbaa in Badalone je trenersko pot začel pri nemškem Ulmu, od leta 2022 pa vodi Gran Canario. Lani se je z njo razveselil končne zmage v evropskem pokalu, v tej pa se je morala posloviti že po osmini finala, ko je v izenačeni tekmi z 80:78 slavil Bešiktaš.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!