Fantastični Lučić popeljal Bayern do nove zmage!

Evroliga 13. Nov 202022:29 > 22:30
Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Bayerna so v 8. kolu Evrolige premagali Valencio z 90:79. Žan Šiško je za Bavarce dosegel 6 točk, Klemen Prepelič za Špance 18. Blestel je Vladimir Lučić z 22 točkami.

Ob zmagi Bayerna je blestel srbski reprezentant Vladmir Lučić z 22 točkami, 7 skoki in 2 asistencama ter ukradenima žogama. Paul Zipser je dodal 20 točk, Jajuan Johnson pa 17. Žan Šiško je igral 22 minut in prispeval 6 točk in 5 asistenc.

Pri gostih je bil najboljši Klemen Prepelič (18 točk in 5 asistenc). Bojan Dubljević je dosegel 12, Nikola Kalinić pa 10 točk.

V prvi četrtini je Valencia povedla za sedem (9:2), nato pa je Bayern z delnim izidom 16:2 prav tako prišel do vodstva za sedem točk.

Ekipi sta se nato do zadnje četrtine nekajkrat izmenjali v vodstvu, nihče pa ni prišel do več kot petih točk prednosti. Zdelo se je, da bomo spremljali napeto končnico, saj je bilo tri minute pred koncem izenačeno (76:76), nato pa je najprej Zipser zadel trojko, Šiško je zadel z razdalje, tekmo pa je odločil Lučić. Najprej prestrežena žoga in zabijanje v protinapadu, potem pa še trojka za +8 minuto in pol pred koncem. Po tem zaostanku se Valencia ni več pobrala in ekipa Andree Trinchierija se je veselila nove zmage.

Bayern ima zdaj 6 zmag in le 2 poraza in na lestvici zaseda drugo mesto za Barcelono, Valencia pa ima razmerje 4-3.