Darušafaka šokirala Real v Madridu

Evroliga 21. Apr 201722:50 > 22:55
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkarjii Darušafake so presenetili madridski Real in ga na drugi tekmi četrtfinale serije Evrolige v gosteh ugnali z 80:84 ter rezultat v zmagah poravnali na 1-1.

Osmouvrščena ekipa rednega dela ni dovolila, da se ponovi scenarij s prve tekme. Tedaj so igralci v zelenih dresih iz rok izpustili kar zajetno prednost. Ekipa strokovnjaka Davida Blatta bo v nalsednjih dveh srečanjih lahko zaključila serijo in se uvrstila na Final 4, ki ga gosti prav njihovo mesto, Carigrad.

Za zdaj kaže, da bomo na zaključnem turnirju spremljali kar tri turške ekipe, saj Fenerbahče proti Panathinaikosu vodi z 2.0, Efesu pa se je nocoj tudi posrečilo zmagati v Pireju.

Najboljši strelec tekme v Madridu je bil tokrat Sergio Llull (22 točk), pri Realu je blestel tudi Gustavo Ayon (16 točk in 8 skokov), pri turški ekipi pa so se izkazali Brad Wanamaker (21 točk), Ante Žižić (17 točk in 8 skokov) in Scottie Wilbekin (17 točk).

Luka Dončič ni imel svojega večera. Mladi slovenski up je v 10 minutah zbral 5 skokov in 6 asistenc ter ostal brez točke. Naslednja tekma serije v Carigradu je na sporedu v sredo 26. aprila.