Odlični Milko Bjelica, stotica Zvezde za gladko zmago

Evroliga 6. Nov 201720:33 > 22:45
Crvena zvezda mt:s

Košarkarji Crvene zvezde so v 7. krogu lige ABA v gosteh premagali Partizan. Prvi beograjski derbi tekoče sezone se je zaključil z rezultatom 84:100.

Ekipi Miroslava Nikolića in Dušana Alimpijevića sta v tekmo vstopili z enakim razmerjem zmag in porazov, s štirimi zmagami in dvema porazoma. V zadnjih desetih medsebojnih srečanjih je Zvezda slavila šestkrat, a je šel zadnji derbi Partizanu, ki ga je prišel pogledat tudi srbski “zet” Bastian Schweinsteiger.

Derbi se je začel ob najboljšem možnem vzdušju, podporo navijačev pa je imela tudi rdeče-bela ekipa, ki jo je spodbujalo 300 pripadnikov navijaške skupine Delije.

Tekmo je zaznamovala fantastična predstava krilnega centra “gostov”, Milka Bjelice, ki je zadeval z vseh položajev, na koncu zbral 29 točk, imel je kar 83-odstoten met (za dve 7/8, za tri 3/4, prosti meti 6/6), dodal pa je še 6 skokov ter 2 asistenci.

Crvena zvezda je dobila prvo, drugo in četrto četrtino, v tretji pa je bil izid izenačen (21:21). Pri domačih je bil z 18 točkami najučinkovitejši Novica Veličković.

Po tej zmagi so rdeče-beli prišli na drugo mesto lestvice, ki si ga delijo s Cedevito (5-2), prva pa je še zmeraj Budućnost (6-1). Partizan je s 4 zmagami in tremi porazi na petem mestu.