Alimpijević: Boljše, vendar ne dovolj za zmago

Evroliga 24. Nov 20170:04 > 0:05
Turkish Airlines EuroLeague

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević je v četrtek na parketu videl boljšo predstavo svojih izbrancev, kot na prejšnjih obračunih v Evroligi, vendar športno priznal, da vseeno premalo kvalitetno za zmago proti Baskonii.

Španci so v Beigradu slavili s 85:81 in Crveni zvezdi zadali še sedmi poraz.V drugem polčasu smo odigrali veliko bolje, toda to ni bilo dovolj, da bi premagali Baskonio, ki ima pametne in izkušene igralce. Za nas je bila to nekoliko boljša tekma, kot zadnje v Evroligi. Naredili smo dober napredek, vendar ne dovolj velik, da bi dobili Baskonio, ki v zadnjem času igra odlično,” je po srečanju razmišljal trener rdeče-belih Dušan Alimpijević in nadaljeval: “Kaznovali so vsako še najmanjšo napako. Mi smo mlada ekipa, ki napreduje in se gradi, toda moramo se naučiti iz teh napak, ki se ponavljajo, da jih ne bo več.”

Davidovac, Jovanović in Dobrić so pokazali dobro predstavo, kar Alimpijeviću daje razlog za optimizem. “Mislim, da nismo bili brez energije. Davidovac je pokazal, da lahko igra. Pojavili so se mladi igralci, to je še posebej pomembno, ker Pero Antić ni igral zaradi neodložljivih družinskih obvez in je moral oditi v Skopje.”

Čeprav je Zvezda v težkem položaju, Alimpijević ne dvomi, da bodo predstave njegove ekipe vse boljše. “Za vse skupaj je to šola, v kateri mi rastemo. Zvezda bo igrala boljše v tistem trenutku, ko bodo nosilci igre imeli določen standard in ko bodo trije ali štirje mladi igralci večkrat igrali dobro. Mi z enajstimi novimi igralci zagotovo ne moremo dobro igrati novembra. Vemo, kaj so prioritete Zvezde, da je konkurenčna, da zmaguje. Omejuje nas proračun, toda ne iščemo izgovorov, to mora biti naša prednost, mladost in to, da delamo nove igralce. Ali bi v tem trenutku, ko sestavljamo ekipo, morali biti boljši kot marca? Jaz menim, da ne,” je zaključil Alimpijević.