Unicaja presenetila Himki, Brose v končnici strl "Oly"

Evroliga 14. Dec 201721:42 > 21:49
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkarji Unicaje so prišli do četrte zmage v evroligi letos, potem ko so doma s 93:84 premagali Himki. Brose našega zlatega reprezentanta Alekseja Nikoliča, je doma ugnal favorizirani Olympiakos.

Unicaja je tekmo predvsem sklenila bolje, potem ko je Himki držal korak cele tri četrtine. Največ zaslug za zmago andaluzijske ekipe ima vsekakor odlični Nemanja Nedović, ki je zbral 21 točk ter sedem asistenc.

Srbski košarkar je zadel tri trojke, prav toliko, kot Adam Waczynski, ki je tekmo končal s 15 točkami. James Augustine se lahko baha z dvojnim dvojčkom (14 točk in 12 skokov).

Ali uganete, kdo je dal največ točk pri ruski ekipi? Prav imate! to je bil spet nenadkriljivi Aleksej Šved (28 točk). Po 12. krogih ima Unicaja na trinajstem mestu razmerje zmag in porazov 4-8, Himki pa je sedmi (7-5).

Brose je večji del srečanja v Bambergu izgubljal, ob polčasu je bilo 40:32 za Olympiakos, ob koncu tretjega dela srečanja pa še zmeraj +8 za grške podprvake (58:50).

Domači gledalci so Nikoliču in soigralcem v zaključku srečanja pomagali do novega velikega skalpa – Brose je zadnjo četrtino dobil z izidom 17:7! Trojko za zmago je v zadnji sekundi zgrešil Brian Roberts.

Prvo ime srečanja je bil Dorell Wright z 20 točkami, slovenski reprezentant Aleksej Nikolič pa tokrat v 11 minutah igre sploh ni vrgel na koš, je pa zbral 3 skoke, asistenco in ukradeno žogo. Za “Oly” je največ točk (12) dosegel Georgios Printezis.

Olympiakos je po 12. krogih na drugem mestu (9-3), Brose je sedmi (6-6).