Žalgiris boljši od Valencije, 15 asistenc Pangosa

Evroliga 18. Jan 201821:01 > 21:02
Turkish Airlines EuroLeague

Košarkarji Žalgirisa so v 19. krogu evrolige s 86:82 ugnali Valencijo in tako prišli že do 12. zmage v tekoči sezoni elitnega košarkarskega tekmovanja na stari celini.

Ekipa iz Kaunasa je tekmo začela izvrstno – s serijo 13:0 – potem pa prednost vzdrževali na okoli deset točk razlike. Valencija je v sedmi minuti prišla na 6 točk zaostanka, več jim ni uspelo. Žalgiris je sredi druge četrtine uspel narediti serijo 17:0, suvereno vodil do druge polovice tretjega dela srečanja, takrat pa so se gostje prebudili.

Španska ekipa je igrala zelo dobro, konstantno so zmanjševali prednost, v 34. minuti pa so “netopirji” celo povedli. Očitno so prav takšne vrste “budilko” potrebovali domači, v samem zaključku srečanja se je spet “plesalo po litovskih taktih”.

Le 43 sekund do konca je Will Thomas goste približal na le točko zaostanka (83:82), sledil je njegov zgrešen met za tri, piko na “i” pa sta postavila kanadski košarkar slovenskih korenin, Kevin Pangos ter Edgaras Ulanovas z uspešno izvedenimi prostimi meti.

Najboljši strelec pri domačih je bil Axel Toupane (18 točk), Beno Udrih je je v desetih minutah ostal brez točk, pri gostih pa se je še najbolj izkazal Tibor Pleiss (20 točk). “Zeleni gozd” je na šestem mestu z bilanco 12-7, Valencija je na 14. (6-13).