"Pri Pešiću ne potrebuješ hiše, živiš v telovadnici!"

Evroliga 1. Mar 201817:08 > 17:10
Turkish Airlines EuroLeague

Žalgiris in Barcelona se bosta ob 19. uri srečala v okviru 24. kroga evrolige, trener litvanske ekipe Šarunas Jasikevičius pa se je spomnil časov, ko je v Kataloniji še sam igral pod taktirko srbskega stratega.

Nekdanji organizator igre si je v svojem prvem obdobju pri Barci kruh služil od leta 2000 do 2003, v njegovi zadnji sezoni v rdeče-modrem pa je bil trener Pešić, ki je klub vodil do naslova evropskih prvakov.

Živeli smo v telovadnici. Nihče sploh ni potreboval stanovanja ali hiše, ker smo bili res praktično ves čas v hali,” se šaljivo spominja Jasikevičius. Da Litvanec srbskega stratega res zelo spoštuje, povejo tudi naslednje besede:

Je eden izmed najboljših v Evropi, takšnih trenerjev res skoraj ni. Vedno točno ve, kaj želi in kaj dela, ima neverjetno veliko mero izkušenj. Težko je delati z njim, a igralci ob njem vselej napredujejo in ekipa zmaguje. Če želite zmagovati, je težko najti boljšo alternativo od Pešića.”

Barceloni letos v evroligi ne gre ravno po načrtih, saj so na predzadnjem mestu s 7 zmagami in 16 porazi, tako da s končnico ne bo nič, jim pa Jasikevičius vseeno napoveduje zmago v španskem prvenstvu.

“Pod Pešićem so se drastično spremenili, igrajo agresivneje, z več zagona, osvojili so pokal. So eni izmed favoritov za zmago v ligi,” je povedal trener Žalgirisa. Tekmo iz Kaunasa si boste lahko v prenosu ogledali na SK3.