Melli: Ne bom vam izdal Obradovićevih skrivnosti

Evroliga 13. Maj 201816:08 > 16:13
Turkish Airlines EuroLeague

Krilni center Fenerbahčeja Nicolo Melli je prepričan, da bo Žalgiris zelo trd nasprotnik v polfinalu zaključnega turnirja Evrolige v Beogradu. Obračun je na sporedu v petek, 18. maja, ob 18. uri.

Žalgiris je neverjetno čvrsta ekipa z dobrim trenerjem. Za njimi je že nekaj dobrih sezon, letos pa so odlični. Proti njim bo zelo težko, zares so kvalitetni. Povsem zasluženo so se uvrstili na Final 4,” je dejal italijanski košarkar in dodal:

Sam ne čutim nobenega posebnega pritiska, morda tudi zato, ker lani nisem bil član šampionske ekipe. Tisti, ki so bili tukaj že lani, morda čutijo drugače. Na koncu nas vse čakata dve tekmi, v katerih je povsem nepomembno, kdo je bil uspešnejši v rednem delu sezone. Na to zagotovo ne bomo mislili.

Nicolo Melli je v pogovoru pred zaključkom evroligaške sezone priznal, da se je pod taktirko Željka Obradovića veliko naučil.

Kuhar nikdar ne izda svojega recepta, zato tudi jaz ne bom izdajal Željkovih skrivnosti. Vselej se potrudi, da smo za vsak preizkus maksimalno pripravljeni. Od njega se lahko vselej naučim nekaj novega. Nikdar ni težko, ker on vedno olajša zadeve. Vse kar sem se naučil v zadnjem letu, mi bo v prihodnosti prišlo še kako prav,” je še dodal Melli.

V drugem polfinalu se bosta ob 21. uri pomerila CSKA in Real Madrid.

CSKA je bil najboljša ekipa rednega dela. Imajo težave s poškodbami, kar lahko spremeni razmerje moči. Potrebno pa je priznati, da so bili, ko so bili kompletni, najboljši. Real je zelo nadarjena ekipa, ki je v pravem trenutku ujela pravo formo in bo še kako nevaren. Pričakujem odlični polfinalni tekmi,” je zaključil italijanski košarkar.

Zaključni turnir Evrolige bo od 18. do 20. maja na sporedu v beograjski Areni, kjer se bodo za titulo najboljšega na stari celini pomerili aktualni evropski prvak Fenerbahce, Žalgiris (Beno Udrih, Kevin Pangos), CSKA in Real Madrid (Luka Dončić, Anthony Randolph). Še preden bodo najboljše evropske ekipe stopile na parket, boste imeli na najboljši športni televiziji v regiji priložnost, da izveste prav vsako podrobnost povezano z zaključkom najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.