Ob 18:45 na SK 2: Evroliga se vrača v Moračo

Evroliga 12. Okt 20189:50 > 9:53
KK Budućnost Voli

Nocoj nas čakajo še štiri tekme 1. kroga Evrolige. Po dolgih 15 letih bodo evroligaško himno znova slišali tudi v Podgorici, kjer bo Budučnost gostila Milano.

Stari znanec slovenskih igrišč Aleksandar Džikić je ekipo okrepil z Alenom Omićem, Edwinom Jacksonom in Cotyjem Clarkom, medtem ko sta v Milano ob Nemanji Nedoviću prišla še Mike James in Jeff Brooks. Več izkušenj z nastopanjem v Evroligi imajo gosti, saj je Budučnost zadnjo tekmo pred svojimi gledalci igrala 6. februarja leta 2003 proti Maccabiju. Od takrat se je marsikaj spremenilo, ne pa tudi vzdušje v legendarni Morači, kjer bo dobrih pet tisoč duš tudi tokrat poskrbelo, da Milančanom ne bo lahko.

“Imajo izkušnje, talent. Morali bomo biti pozorni na tranzicijo v obrambi, saj imajo zelo nevarne strelce. Dvorana bo polna in naši navijači nam bodo pomagali,” je pred uvodom optimističen Džikić, njegov stanovski kolega na klopi Milana Simone Piangiani pa je med drugim opzoril tudi na slovenskega centra Omića in dodal: “Poskušali bomo vsiliti svoj tempo in poskušali igrati svojo igro, ne pa njihovo.”

Ob 19:45 vas na SK 3 čaka srečanje med Fenerbahčejem in Gran Canario, ob 19:00 na SK 5 prenašamo tekmo KhimkiOlympiacos, na SK 6 pa se bosta ob isti uri srečala Žalgiris in Baskonia.