Osman: Uživali boste v igri Efesa!

Evroliga 4. Okt 201617:43 > 17:46
Getty Images/Boris Streubel

Krilni košarkar Anadolu Efesa in soigralec slovenskega reprezentanta Alena Omića, Čedi Osman je prepričan, da bo Efes letos kazal najboljšo košarko.

“Napredujemo v vseh segmentih igre – smo maldo moštvo, imamo nekaj novih košarkarjev, a mislim, da lahko košarkarska javnost od nas pričakuje nekaj posebnega. Tekli bomo za vsako žogo, se borili za pozicije in odprte mete, igrali bomo čisto in čvrsto obrambo. Lahko rečem, da bodo vsi uživali v naši igri,” je dejal 21-letni Čedi Osman.

Turški reprezentant se je dotaknil tudi novega formata Evrolige: “Več tekem pomeni manj treningov. Spored bo zelo poln in težak, saj igramo tudi v močnem turškem prvenstvu, a se ne bojimo izziva.”

Velimir Perasović, ki je lani Laboral Kutxo popeljal na zaključni turnir Evrolige, je poleti prevzel moštvo, novinci v klubu pa so še Tyler Honeycutt, Brice Cotton in Alen Omić.

Tyler nam prinaša energijo in prisotnost v skoku pod obema obročema, saj je odličen atlet. Brice ima izkušnje iz lige NBA, je odličen strelec in tehnično dobro podkovan. Alen Omić je imel lani fantastično sezono v Gran Canarii, bil je eden najboljši košarkarjev v Španiji,” je še dodal Osman.

Osman še pravi, da bo letošnja sezona njegova najboljša: “Iz leta v leto napredujem, vsak dan delam, da dosežem svoje cilje. Najpomembnejša je ekipa, a letošnja sezona bo zame najboljša.”