V živo na SK 1: Kdo v evroligaški finale?

Evroliga 17. Maj 201911:02 > 11:07
Real Madrid Basket/Facebook

Po dolgi in naporni sezoni so ostali samo še štirje. Real Madrid, Fenerbahce, CSKA in Anadolu Efes, kot edini novinec na evroligaškem zaključnem turnirju v Vitorii v primerjavi z lanskim letom v Beogradu. Nocoj bomo dobili oba finalista. Obe polfinalni tekmi spremljajte v živo na SK 1.

Za prvo finalno vstopnico se bosta ob 18:00 udarila Fenerbahce in Anadolu Efes. Legedarni Željko Obradović ima nemalo težav s poškodbami, a kljub temu se bo Fener na petem zaporednem zaključnem turnirju Evrolige zadovoljil samo z uvrstitvijo v veliki finale. V nasprotju s tekmecem v domačem prvenstvu premore veliko več izkušenj, še enkrat več pa bo poskušal tekmec streti z izjemno natančnim metom iz igre. Če bo zdravniška služba ob tem uspela usposobiti tudi Jana Veselyja, bo Fener še toliko lažje uresničil zastavljen cilj.

Efes je ekipa, ki veliko uporablja pick and roll igro. Zelo pomembno bo odigrati na nivoju final foura. Imajo veliko kvalitete. Berejo igro. Imajo kar nekaj igralcev, ki so sposobni igrati pick and roll in kaznovati obrambo, tako da bomo morali res biti pripravljeni igrati na istem nivoju, kot med sezono, če bomo želeli zmagati,” se Obradović zaveda, da jih čaka vse prej kot enostavna naloga, medtem ko je trener Efesa Ergin Ataman dejal: “Sedaj je čas, da naredimo naslednji korak. Da bi nam uspelo, moramo igrati proti najboljšemu igralcu v zgodovini Evrolige in najboljši ekipi iz letošnje sezone v Evroligi. Imamo samozavest in verjamemo vase. Vse bomo dali od sebe.”

V drugem polfinalu bo CSKA poskušal zaustaviti aktualne prvake iz Madrida in se jim tako maščevati za lanskoletni poraz v isti fazi tekmovanja. Eni in drugi niso doživeli veliko sprememb. Še največ je z odhodom Luke Dončića v Ligo NBA izgubil Real, pri katerem za slovenski pridih še naprej skrbi Klemen Prepelič, ki bo tudi edini Slovenec na zaključnem turnirju. Moskovčani bi v primeru zmage v Fernando Buesa Areni že osmič postali evropski prvaki, v rednem delu pa se tako doma kot v gosteh prišli do zmage proti kraljevemu klubu.

Ni enega načina, da premagaš Real, toda rekel bi, da bo zmagala ekipe, ki si bo bolj želela in bo bolj odločena in agresivna,” meni trener CSKA-ja Dimitris Itoudis, prvi mož stroke pri Realu Pablo Laso pa je dodal: “Če želimo postati evropski prvaki, moramo zmagati na dveh ‘finalnih’ tekmah. Imajo dobre igralce v igri ena na ena, kot so Sergio Rodriguez, De Colo in Higgins. CSKA je zelo močna ekipa, ki igra v zelo visokem ritmu. Do njih čutimo veliko spoštovanje.”