CSKA z odlično končnico v boju za finale porazil Real

Evroliga 17. Maj 201920:53 > 20:56
Twitter

CSKA Moskva se je pridružila Anadolu Efesu v velikem finalu. Na drugem današnjem obračunu je po izjemno zanimivi končnici in preobratu CSKA prišel do zmage in uvrstitve v veliki finale. Potem, ko je Real večji del tekme vodil je CSKA slavil s 95:90.

CSKA je po izjemni zadnji četrtini prišel do uvrstitve v veliki finale FinalFour turnirja v Baskoniji. Madridski Real je celo tekmo nadgrajeval dobro predstavo in višal prednost, Moskovčani pa so vse skupaj porušili v zgolj nekaj minutah. V finalu se bodo v nedeljo pomerili proti Anadolu Efesu, ki je danes na prvi tekmi ugnal Fenerbahče.

Real je večji del tekme igral zelo dobro. Tako v obrambi kot tudi v napadu. Prvi polčas so odigrali na zelo visokem nivoju in povečini nevtralizirali vse ključne košarkarje ruske ekipe, ki je imela veliko težav. Na odmor so branilci naslova odšli sicr samo z dvema točkama prednosti s 45:43. V nadaljevanju tekme pa so zaigrali še bolje in v zaključku 3. vodili že celo s 13. točkami prednosti. 

V zadnji četrtini pa se je prednost začela topiti in CSKA se je nevarno približeval. Realu se je malce ustavilo tudi v napadu, hkrati pa so Španci začeli delati tudi neumnosti, kot je bila denimo tudi tehnična napaka trenerja Pabla Lassa in preveč sebična igra Sergia Llulla. CSKA je tudi povedel na krilih v drugem polčasu izjemnega Nanda De Coloja. Galaktiki so v zaključku poizkušali tudi z osebnimi napakami priti v tekmo, a se jim ni izšlo in CSKA je tekmo dobil s 95:90 in se uvrstil v finale.

Pri Moskovčanih je blestel dvojec De Colo – Sergio Rodriguez, oba sta dosegla po 23 točk, od tega jih je Francoz 19 prispeval v drugem polčasu. 18 točk je dodal tudi Will Clyburn.

Pri Realu, ki je lani tudi osvojil naslov v tem tekmovanju se je po številu točk najbolj izkazal Fabian Causeur, ki je tekmo končal pri 18 točkah. 13 jih je dodal Llull, 12 pa Anthony Randolph. V postavi belega baleta tokrat ni bilo Klemna Prepeliča.