Barca kliče Gasola domov

Evroliga 5. Jul 20194:28 > 4:29
Christian Petersen, Getty Images Sport

Pau Gasol bi lahko poleti zapustil ligo NBA, v kateri je nazadnje igral za Milwaukee, in se vrnil nazaj domov v Barcelono, ki gradi šampionsko ekipo za prihajajočo sezono.

Pau Gasol je zaradi poškodbe gležnja in kolena v minuli sezoni v dresu Milwaukeeja odigral le tri tekme, je pa res, da je za Buckse, ki so se uvrstili v finale vzhodne konference, podpisal šele marca, ko mu je potekla pogodba s Spursi iz San Antonia. 

Povezano

Izkušeni španski košarkar je nedavno dejal, da v prihodnji sezoni načrtuje povratek na parket, pa čeprav bo dopolnil že 39 let. Gasol še vedno čaka na klic ali zanimanje katerega izmed klubov v ligi NBA, španski mediji pa so medtem že objavili informacijo, da bi lahko dobil zelo zanimivo ponudbo tudi v svoji domovini.

Barcelona, za katero je Gasol igral prve štiri sezone svoje profesionalne kariere, je pripravljena ponuditi sodelovanje svojemu produtku košarkarske šole.

Gasol je za Barco igral med letoma 1998 in 2001, ko se je odločil za odhod v ligo NBA, kjer je ob boku Kobeja Bryanta osvojil dva naslova prvakov z Los Angeles Lakersi.