Casspi se po 10 letih v NBA-ju vrača v Maccabi

Evroliga 13. Avg 20199:13 > 9:13
Matthew Stockman/Getty Images

Izkušeni izraelski košarkar Omri Casspi bo po 10 letih igranja v najmočnejši košarkarski ligi na svetu znova oblekel dres Maccabija iz Tel Aviva.

Casspi je pri Maccabiju začel svojo kariero, v dresu prve ekipe pa debitiral že davnega leta 2004, ko je imel vsega 16 let. Že leta 2005 je prvič zaigral tudi v Evroligi. V Ligo NBA se je preselil leta 2009, v zadnji sezoni pa igral za Memphis.

Nisem si predstavljal, da bom tako vesel,” je ob predstavitvi rekel Casspi in dodal: “Vračam se domov, v Maccabi. Ko sem prvič nosil ta dres, sem bil zelo mlad. Ponosen sem, ker ga bom znova oblekel. To je privilegij.

Podrobnosti pogodbe ostajajo skrite, lokalni mediji pa trdijo, da bo celotno plačo pokril generalni sponzor ekipe, podjetje FOX.

Izraelski ostrostrelec je ob Memphisu v Ligi NBA igral še za Sacramento, Cleveland, Houston, New Orleans, Minnesoto in Golden State.

Maccabi je poleti močno okrepil ekipo. Že pred Casspijem so se v Tel Aviv preselili Quincy AcyNate WoltersOthello HunterElijah Bryant in Sandy Cohen III.