Pravljica Zvezde se nadaljuje: Padel še Fener!

Evroliga 12. Jan 201720:34 > 22:35
Turkish Airlines EuroLeague

Crvena zvezda nadaljuje z izjemnimi predstavami v Evroligi. Po Realu, CSKA-ju in Žalgirisu (v Kaunasu) je v Beogradu padel tudi Fenerbahče. Junaka nove odmevne zmage Charles Jenkins in Ognjen Kuzmić, ki je pridno polnil turški koš in ob koncu zalepil odločilno "banano" Ekpeju Udohu.

Crvena zvezda je srečanje odprla na krilih zadnjih zmag in po dveh minutah vodila s 6:2. Ognjen Kuzmić je zadeval v seriji, vendar je Fenerbahče uspel držati priključek. Turki so s trojkama Bobbyja Dixona in rekovalscenta Bogdana Bogdanovića povedli na sredini prve četrtine, a sta ekipi po hudi borbi na odmor po prvih desetih minutah odšli poravnani na 23.

Tudi v drugi četrtini se je nadaljevala izenačena igra. Za Zvezdo je bil s črte prostih metov natančen Marko Simonović, ki sta mu hitro odgovorila Bogdanović z novo trojko in Ekpe Udoh s petimi zaporednimi točkami. Fener je igral zelo raznovrstno, toda tudi ekipa Dejana Radonjića ni razočarala svojih navijačev in potrdila, da je trenutno najbolj vroča ekipa v Evropi. Polčas se je končal z vodstvom rdeče-belih s 44:42.

V tretji četrtini je ob Simonoviću eksplodiral Charles Jenkins, s katerim sta prednost Zvezde povišala na deset točk (54:44). Ekipa Željka Obradovića je še pravi čas ujela sapo in pred zadnjimi desetimi minutami ujela domačine (61:59), ki so znova igrali na krilih izjemne atmosfere v Pionirju.

Fener je v zadnji četrtini imel rahlo pobudo, vendar se tudi Zvezda ni predala, tako da je živce večkrat izgubil tudi Obradović, ki je prejel tehnično napako.

Pri izidu 69:69 je za Turke zadel Dixon, nato pa se je z minuto odmora odzval Radonjić. Minuto in 20 sekund pred koncem je gledalce v Pionirju na noge vnovič spravil prvi junak zmage Kuzmić (21 točk, osem skokov), ki je z zabijanjem in dodatno zadetim prostim metom prednost Fenerbahčeja stopil na eno samo točko (72:73). Na drugi strani je Nikola Kalinić zgrešil met za tri točke, odločilni met za zmago Zvezde in navdušenje v Pionirju pa je zadel Jenkins. A to še ni bilo vse – Udoh je dobil priložnost za zmago Fenerja, s čimer se ni strinjal Kuzmić in z blokado dokončno potrdil novo zmago Crvene zvezde.