Trinchieri: Jezen sem na sodnike!

Evroliga 26. Jan 201715:58 > 16:01
Hans-Martin Issler/Bongarts/Getty Images

Brose Bamberg je tekmo 19. kroga Evrolige proti Realu iz Madrida, odigrano pred 8.000 gledalci, izgubil v zadnji sekundi s košem Sergia Lulla. Trener Broseja Andrea Trinchieri pravi, da se mu to ne zdi sporno, pač pa da bi predvsem sodniki lahko opravili boljše delo.

Trener trenutnih nemških košarkarskih prvakov Andrea Trinchieri je bil po porazu njegovih varovancev v zadnjem odigranem krogu Evrolige zelo razočaran in potrt, saj je njegova ekipa proti Real Madridu, ki je igral brez poškodovanega Luke Dončića, izgubila v zadnji sekundi tekme, ko se uspešno polagal Sergio Llull. V zadnji četrtini in že prej pa smo bili priča prenekaterim sumljivim sodniškim odločitvam sodniške trojke, ki so jo sestavljali Ilija Belošević, Pjotr Pastušjak in Miloš Koljenšić. Zato je po tekmi zahteval sestanek s sodniško trojko, saj je bil mnenja, da je bila njegova ekipa okradena zmage.

“Zelo težko je vse skupaj pogoltniti in pozabiti, pravila morajo veljati za vse. Jaz nisem Obradović, niti nisem Laso ali pa Itoudis, ki so fantastični trenerji. Moram pa nekaj storiti, da zaščitim svoje igralce. Oni si zaslužijo spoštovanje na igrišču. Vsak dan trenirajo in presegli so samega sebe. A kar je preveč, je preveč,” pravi italijanski strateg na klopi Broseja.

S sodniki pa, kot pravi, ni v najboljših odnosih: “Osebna napaka je osebna napaka. Ni važno ali je ta osebna napaka v Moskvi, Madridu ali katerem drugem mestu. Moji košarkarji si jo zaslužijo.”