"Danke Dejan": Bayern uradno odpustil Radonjića

Evroliga 7. Jan 202012:14 > 12:19
Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images

Münchenski Bayern je obajvil vest, da so prekinili sodelovanje s črnogorskim košarkarskim trenerjem Dejanom Radonjičem, ekipo pa bo v naslednjih tednih vodil njegov dosedanji pomočnik Oliver Kostić.

“V profesionalnem športu so včasih težke odločitve neizbežne, to je zagotovo ena izmed njih. Dejan Radonjić si zasluži ogromno spoštovanja za vse, kar je storil za nas, a zdaj je čas za spremembo. On je odličen trener in vedno ga bomo cenili,” so zapisali v sporočilu za javnost pri košarkarskem oddelku Bayerna. 

“Dejan je prevzel ekipo v težkem položaju in naredil ogromno za našo ekipo. Ubranil je naslov v nemškem prvenstvu in vodil moštvo v odlični premierni sezoni v Evroligi. Skupaj smo prišli daleč in zelo smo mu hvaležni,” je izjavil generalni direktor kluba Marko Pešić

Bavarci so v Evroligi v tej sezoni zabeležili šest zmag in 11 porazov, v zadnjih treh krogih pa izgubili proti Crveni zvezdi, Žalgirisu in Barceloni. Radonjić je v Nemčijo prišel leta 2018 namesto Aleksandra Đorđevića in z ekipo osvojil dve prvenstvi in eno pokalno lovoriko. Bayern v tej sezoni v domači Bundesligi ne pozna poraza, ekipa je nanizala kar 14 zaproednih zmag. 

Radonjić šteje 49 let, v trenerski karieri je vodil Budučnost, reprezentanco Črne Gore in Crveno zvezdo.