Lastniki moštev: Zamrzujemo plače, dokler ne bo bolje

Evroliga 16. Mar 202020:43 > 20:46
Aykut Akici/Euroleague Basketball via Getty Images

Svetovni šport se je v zadnjih tednih zaradi pandemije koronavirusa povsem zaustavil, težko pa je predvideti kdaj in če sploh se bodo tekmovanja nadaljevala in zaključila.

Športni direktorji in lastniki moštev v Evroligi so svojim moštvom in evroligaškemu vodstvu poslali pismo, v katerem izražajo bojazen, da zaradi prekinitev prvenstev ne bodo uspeli izpolniti vseh finančnih obveznosti do igralcev, zato jih vabijo na pogovor. 

Povezano

“Ne moremo imeti izgub zaradi vstopnic, sponzorstev in drugih prihodkov, obenem pa slediti vsem podpisanim pogodbam igralcev brez zmanjšanja plač- Razumemo, da trenerji in ELPA (zveza igralcev Evrolige, katere direktor je Bošjan Nachbar) ne bodo pristali na to, a vsi moramo biti odgovorni in se žrtvovati,” so zapisali v dopisu. 

“Odločili smo se, da zamrznemo vse pogodbe igralcev in trenerjev. To pomeni, da ustavljamo plače, dokler se ne reši situacija z Evroligo in prvenstvi. Moramo priti do konsenza, vsi pa upamo, da se bo sezona nadaljevala karseda hitro.” 

Eden izmed predlogov je, da igralci, v kolikor se bo sezona nadaljevala, ponovno podpišejo kratkoročne pogodbe. Če bo sezona odpovedana, pa jih bodo klubi izplačali do skupno 15. marca. Odločitev bodo sprejeli najkasneje do naslednjega tedna.

Anadolu Efes je z učinkom 24-4 prvi na lestvici, do konca rednega dela sezone pa je ostalo še šest krogov.