Hines pomahal v slovo Moskvi, seli se v Milano

Evroliga 3. Jun 202016:05 > 16:06
Turkish Airlines EuroLeague

CSKA iz Moskve je v sredo tudi uradno potrdil to kar se je govorilo že nekaj časa in sicer Kyle Hines v prihodnje ne bo več nosil dres CSKA Moskve. V prihodnje bo namreč igral za italijansko ekipo Olimpia Milano.

Kyle Hines ni več košarkar CSKA Moskve. Center je v rusko prestolnico prišel leta 2013, lani je sicer s klubom podaljšal pogodbo za eno leto, vključeno pa je bilo tudi dodatno leto, ki pa ga igralec in klub nista izkoristila.

Že nekaj dni je bilo jasno, da Hines zapušča CSKA, no danes pa je ta informacija postala tudi dokončno uradna.

Zelo težko je najti besede, da bi opisal vseh sedem let, ki sem jih preživel v Moskvi. CSKA bo zame in za mojo družino vedno ostal v srcu. Zahvalil bi se vsem v klubu, da sem lahko igral za ta ekipo. Hvala trenerju Itoudisu, ki me je naredil boljšega košarkarja in trenerja. Hvala vsem nekdanjim in sedanjim soigralcem s katerimi mi je bil privilegij si deliti teren. Hvala navijačem za vso strast in podporo v teh letih. Hvala Rusiji in Moskvi, ki so bili dom meni in moji družini. Vse to mi bo zelo manjkalo,” je ob slovesu sporočil Hines.

“Mnogi se bodo spominjali dveh lovorik v Evroligi, šest v ligi VTB, šest nastopov na Final Fouru. Jaz se bom spominjalljudi s katerimi sem postal prijatelj in s katerimi sem imel izreden odnos. Imeli smo dobre in slabe trenutke, jokali smo, ko je bilo težko in slavili, ko smo zmagovali. Na koncu smo bili še močnejši. Čeprav je naša skupna pot prišla do konca, to ni slovo. Spet se bomo videli. Ostali boste v mojem srcu. Hvala še enkrat,” je zaključil Hines.

So pa priložnost pograbili pri italijanskem Milanu in ameriškega centra takoj zvabili v svoje vrste.