"Proračun manjši za 30 odstotkov, ni privatnega letala"

Evroliga 14. Jul 202019:11 > 19:16
Sport

Predsednik moskovskega CSKA-ja Alexey Vatutin je dejal, da bo klubski proračun v primerjavi z lansko sezono manjša za od 25 do 30 odstotkov.

Pandemija koronavirusa je povzročila številne finančne težave vsem športnim ekipam. 

Imun na takšne stvari ni ostal niti aktualni prvak Evrope, ki velja za enega najbogatejših in najstabilnejših klubov na Stari celini. 

Glavni razlog manjšega proračuna so težave njihoghiv največjih sponzorjev – podjetja Norilsk in Aeroflot

“Da, imamo dve okrepitvi (Nikola Milutinov in Tornike Shengelia) toda zapustili so nas tudi dragi igralci kot so Hines, Vorontsevich in Koufos. Skupni denar se ni povečal. Nasprotno. Proračun se bo zmanjšal,” je dejal Vatutin in nato pojasnil: 

“Aeroflot je odpovedal večino marketinškega programa. Naš lastnik je v težkem položaju. Ko k temu dodamo še padec vrednosti rublja in omejitve prodaje vozovnic predvidevamo, da bo proračun manjši med 25 in 30 odstotki.”

Ni pa samo proračun težava pri Moskovčanih. Ostali so tudi brez privatnega letala kar bo potovanja precej otežilo. 

“Hvaležni smo Aeoroflotu za partnerstvo. Upamo, da se bo sodelovanje nadaljevalo, ko se bo kriza končala. To se zagotovo ne bo zgodilo prihodnje leto zato bo ekipa imela nekaj nevšečnosti. Redne lete bomo uporabljali veliko pogosteje kot običajno,” je dejal prvi mož CSKA-ja. 

Spomnimo, manjše proračune so napovedali tudi drugi evropski velikani kot so Maccabi, Barcelona in Anadolu Efes.