Trinchieri za SK: Dražen je bil prvi Steph Curry!

Evroliga 10. Mar 201710:43 > 10:48
Turkish Airlines EuroLeague

Trener moštva Brose iz Bamberga Andrea Trinchieri je samo za Sportklub zavrnil namigovanja, da bi lahko prevzel hrvaško košarkarsko reprezentanco in da je bil prvi pravi strelec, ki ga je videl Dražen Petrović.

“Spored reprezentančne sezone je tak, da ni mogoče le delno opravljati trenerskega poklica, sam ti to vzame veliko časa in energije, tako da ne bi mogel voditi še moštva. Hrvaška reprezentanca ima trenerja, ki je legenda košarke, ima eno najbolj talentiranih ekip v Evropi, fantastični so na pozicijah 3, 4, 5, a zares misli, da ni fer, da lahko nekdo vodi tako reprezentanco kot tudi klub,” je jasno na namigovanja o prevzemu mesta hrvaškega selektorja odgovoril vedno zanimivi in karizmatični italjianski trener Andrea Trinchieri.

Trinchieri ima trenerske korenine tudi iz področja držav nekdanje Jugoslavije, vedno pa je spoštoval in rad treniral košarkarje iz tega prostora.

“Ko je Dražen Petrović prišel v Milano, je bila to zame “žurka”. Korenine so korenine, košarka ob Jadranu je bila zame privlačnejša od magneta. Kukoč, Rađa, Divac, Paspalj, Bodiroga, … Kdo izmed njih je najboljši se lahko pogovarjamo leta in leta, a zame je bil Dražen vedno največji. On je zame prvi Steph Curry tega sveta. Način na katerega je igral in njegova filozofija sta me navdušila.”

“Oboževal sem tudi Sašo Đorđevića, potem je prišel Bodiroga, a edini košarkar, ki sem ga spremljal in me je navdušil na vsaki tekmi je Predrag Danilović. On je bil najmočnejši košarkar, ki sem ga videl.”