Bjelica pred Darušafako: Ljubim takšne tekme!

Evroliga 6. Apr 201717:10 > 17:21
Crvena zvezda mt:s

Krilni košarkar Crvene zvezde Milko Bjelica je pred odločilnim obračunom in gostovanjem za uvrstitev v četrtfinale Evrolige proti Darušafaki v 30. krogu ostaja miren, obenem pa poudarja, da je domača ekipa iz Carigrada pod večjim pritiskom.

Milko Bjelica bo jutri v Volkswagen Areni v Carigradu morda zadnjič letos stopil na evroligaški parket. Na drugi strani pa si lahko evropsko sezono s svojo Crveno zvezdo podaljša vsaj za nekaj tekem, saj bi v primeru zmage proti Darušafaki na odločilni tekmi za vstop v končnico, Zvezda zaigrala proti Luki Dončiću in njegovemu Realu iz Madrida, ki bo redni del sezone zaključil na prvem mestu razpredelnice.

“Iskreno, je to identična situacija kot prejšnja leta, ko je ena tekma odločala, kdo se bo uvrstil v top 16 ali pa četrtfinale. Razlika je le, da je to letos že 30. tekma v sezoni in da si celo sezono garal za uspeh. Tekma bo zagotovo razburljiva, četudi prihaja po težki in zanimivi seriji v končnici Jadranske lige, pa tudi po koncu tekme v Carigradu nas čaka še finale ABA lige. Zelo težko obdobje je pred nami, a sem prepričan, da vsak košarkar uživa v tej situaciji, da rad igra takšne tekme,” je dejal Bjelica za spletno stran euroleague.net.

Kot košarkar, ki je veliko igral v Carigradu, tudi Bjelica ve, da je Volkswagen Arena težka za gostovanja: “To je koncertna dvorana pretvorjena v košarkarsko. Je drugačna, edinstvena. No, mi razmišljamo raje, da je Darušafaka v njen izgubila kar nekaj tekem, tako da so pod velikim pritiskom.”

Bjelica nadaljuje, da je največja slabost njihovih nasprotnikov nihanje v igri. Darušafaka pa je dobila prvi letošnji medsebojni dvoboj v Beogradu.

Darušafaka in Crvena zvezda se bosta pomerila v petek ob 19:00, tudi v neposrednem prenosu na SK1. Komentator bo Miha Penko.